Rágalmazás miatt bírósághoz fordul a török, akivel Vonát támadták

2018. március 31., szombat 16:58, frissítve: szombat 20:53

Közleményben reagált Musa Serdar Celebi arra, hogy a magyar kormányközeli média szélsőséges nacionalistaként, nemzetközi terroristaként, a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik vádlottjaként hivatkozva rá támadta Vona Gábort, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét.

Az általa vezetett szervezet, a Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Szövetség (UKID) honlapjára feltöltött török nyelvű szöveg szerint úgy véli, a támadás hátterében az áll, hogy Magyarországon is álhírekkel próbálják befolyásolni az embereket. Leszögezi, hogy a Jobbikkal való jó viszonyuk alapja a magyarok iránti szeretet és odaadás, így magyarországi kapcsolataik nem is korlátozódnak csak a pártra, más szervezetek is rendszeres résztvevői rendezvényeiknek. Konkrétumokat itt nem említ, de a Jobbik-közeli N1 Tv például a napokban kiderítette, Celebi például a Békemenet egyik fő szervezőjével, Bencsik Andrással is fotózkodott már egy magyar állami ünnepségen, bár Bencsik azt állítja, fogalma sem volt, ki mellett is áll. Celebi Vona Gáborról mindössze annyit ír, a politikus jól ismert török befektetői körökben.

A II. János Pál pápa elleni merénylettel kapcsolatban azt írja, 35 évvel ezelőtt megpróbálták bemocskolni nevét, de azóta a bíróság minden alaptalan rágalom alól tisztázta.

Közleményében azt írja, hogy aggasztó ugyan, hogy bizonyos körök effajta álhírekkel próbálják manipulálni a választókat, de még ez sem tudja beárnyékolni a magyar-török testvériséget és munkájukat. Ugyanakkor azzal fenyeget, hogy a rágalmazásért a bíróságon keresnek majd elégtételt. Végül azzal zárja sorait, reméli, hogy a jövő heti választások Magyarország javára fognak alakulni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.