Robbanás volt egy indiai hőerőműben, sokan meghaltak

MN

2017. november 2., csütörtök 06:57, frissítve: csütörtök 09:09

Már huszonkét halottja és száz sérültje van annak a kazánrobbanásnak, amely szerdán történt Indiában egy hőerőműben – írja az MTI.

Az ipari baleset Uttar Prades államban történt. A korábbi jelentések még nyolc halottról és kilencven sérültről számoltak be. A sérültek közül huszonkét embert súlyos égési sebekkel a szövetségi állam fővárosába, Lucknow-ba (Lakhnau) szállítottak, tizenöt másikat a helyi körzeti kórházakba. Az állami erőműben a robbanáskor százhuszonöten dolgoztak.

Az erőmű vezérigazgatója szerint a robbanást a kazán belsejében felhalmozódó forró hamu és salak okozhatta. Az 1550 megawatt teljesítményre képes létesítmény kilenc szövetségi államot lát el energiával. A kazánrobbanás miatt egy 500 megawattos egység esett ki a termelésből. Ez az egység idén április óta üzemelt.

Az NTPC állami vállalat India legnagyobb energiatermelője. A Reuters beszámolója szerint a társaság közölte: a 6-os blokkban hirtelen „rendellenes hangot” lehetett hallani, és gőz szivárgott. Azt is közölték, hogy a baleset miatt keletkezett termeléskiesés nem okoz gondot, három további egység ugyanis 630 megawatt energiát ad le, az esetleges további energiaigényt pedig az állam más erőműveiből pótolják. A vállalat a honlapja szerint összesen nyolcszázhetven embert foglalkoztat.

A szerkesztő ajánlja

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.