Robbanás volt egy indiai hőerőműben, sokan meghaltak

MN

2017. november 2., csütörtök 06:57, frissítve: csütörtök 09:09

Már huszonkét halottja és száz sérültje van annak a kazánrobbanásnak, amely szerdán történt Indiában egy hőerőműben – írja az MTI.

Az ipari baleset Uttar Prades államban történt. A korábbi jelentések még nyolc halottról és kilencven sérültről számoltak be. A sérültek közül huszonkét embert súlyos égési sebekkel a szövetségi állam fővárosába, Lucknow-ba (Lakhnau) szállítottak, tizenöt másikat a helyi körzeti kórházakba. Az állami erőműben a robbanáskor százhuszonöten dolgoztak.

Az erőmű vezérigazgatója szerint a robbanást a kazán belsejében felhalmozódó forró hamu és salak okozhatta. Az 1550 megawatt teljesítményre képes létesítmény kilenc szövetségi államot lát el energiával. A kazánrobbanás miatt egy 500 megawattos egység esett ki a termelésből. Ez az egység idén április óta üzemelt.

Az NTPC állami vállalat India legnagyobb energiatermelője. A Reuters beszámolója szerint a társaság közölte: a 6-os blokkban hirtelen „rendellenes hangot” lehetett hallani, és gőz szivárgott. Azt is közölték, hogy a baleset miatt keletkezett termeléskiesés nem okoz gondot, három további egység ugyanis 630 megawatt energiát ad le, az esetleges további energiaigényt pedig az állam más erőműveiből pótolják. A vállalat a honlapja szerint összesen nyolcszázhetven embert foglalkoztat.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.