Robbanás volt egy indiai hőerőműben, sokan meghaltak

MN

2017. november 2., csütörtök 06:57, frissítve: csütörtök 09:09

Már huszonkét halottja és száz sérültje van annak a kazánrobbanásnak, amely szerdán történt Indiában egy hőerőműben – írja az MTI.

Az ipari baleset Uttar Prades államban történt. A korábbi jelentések még nyolc halottról és kilencven sérültről számoltak be. A sérültek közül huszonkét embert súlyos égési sebekkel a szövetségi állam fővárosába, Lucknow-ba (Lakhnau) szállítottak, tizenöt másikat a helyi körzeti kórházakba. Az állami erőműben a robbanáskor százhuszonöten dolgoztak.

Az erőmű vezérigazgatója szerint a robbanást a kazán belsejében felhalmozódó forró hamu és salak okozhatta. Az 1550 megawatt teljesítményre képes létesítmény kilenc szövetségi államot lát el energiával. A kazánrobbanás miatt egy 500 megawattos egység esett ki a termelésből. Ez az egység idén április óta üzemelt.

Az NTPC állami vállalat India legnagyobb energiatermelője. A Reuters beszámolója szerint a társaság közölte: a 6-os blokkban hirtelen „rendellenes hangot” lehetett hallani, és gőz szivárgott. Azt is közölték, hogy a baleset miatt keletkezett termeléskiesés nem okoz gondot, három további egység ugyanis 630 megawatt energiát ad le, az esetleges további energiaigényt pedig az állam más erőműveiből pótolják. A vállalat a honlapja szerint összesen nyolcszázhetven embert foglalkoztat.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.