Robbanóanyagot és mérget is találtak a letartóztatáskor

tt, HF

2012. augusztus 2., csütörtök 13:00, frissítve: csütörtök 15:22

Őrizetbe vették az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat három feltételezett tagját Dél-Spanyolországban, Cádiz térségében – közölte a helyi média rendőrségi forrásokra hivatkozva csütörtökön.

A Cadena SER rádióállomás jelentése szerint két csecsen és egy török gyanúsítottat fogtak el a rendőrök Cádizban és Ciudad Realban, akiknél robbanószereket és mérget is találtak. A belügyminisztériumban egy nevét elhallgató szóvivő orosz, csecsen és török őrizetbe vettekről beszélt, és tagadta, hogy az elfogottaknál mérget találtak volna.

Ezután Jorge Fernández Diaz belügyminiszter közép-európai idő szerint délután egy órakor tartott sajtóértekezletén elmondta, hogy a terrorhálózat elleni „máig egyik legjelentősebb nemzetközi vizsgálat” keretében fogták el őket, és „világos jelei vannak annak, hogy az őrizetbe vettek merényletekre készülhettek Spanyolországban, illetve külföldön”.

Hozzátette, „egy autóbusz megsemmisítéséhez elegendő robbanóanyagot” találtak az andalúziai La Linea de Concepción város egyik házában. A gyanúsítottak közül kettőt, akik volt szovjetköztársaságokból valók, feltehetően „az al-Kaida tagjai, és rendkívül veszélyesek”, a Madridtól délre fekvő Ciudad Real tartományban fogták el, a harmadikat – a hálózat török nemzetiségű logisztikai szervezőjét – pedig La Linea de Concepciónban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.