Robotrepülőkkel támadta a terroristák állásait az orosz flotta

MN

2017. szeptember 22., péntek 15:10, frissítve: hétfő 07:37

Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel lőtte a terroristák állásait a Fekete-tengeri Flotta tengeralattjárója a Földköz-tengerről – írja az MTI az orosz védelmi minisztérium közlése alapján.

A tárca szerint a célpontok – amelyeket kivétel nélkül sikerült megsemmisíteni – a Dzsabhat Fatah es-Sám harcálláspontjai, bázisai és páncélosai voltak Idlíb tartományban. A Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépeket tőlük 300 kilométerre lőtték ki a Velikij Novgorod tengeralattjáróról.

Az orosz hadiflotta azoknak a terroristáknak az objektumait lőtte, akik Hama tartomány északi részén megpróbáltak három napja orosz katonai rendészeket foglyul ejteni.

A korábban an-Nuszra Front néven ismert Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport harcosai kedden megkíséreltek támadásba lendülni a tartományi székváros, Hama közelében, sikerült is nekik 12 kilométeres mélységbe behatolni a szíriai hadsereg védelmi vonalaiba, és a Ria Novosztyi hírügynökség ismertetése szerint egyik legfőbb céljuk azt volt, hogy elfogják az orosz katonai rendészet egyik egységét, amely a deeszkalációs ellenőrző ponton teljesített szolgálatot. A dzsihadisták körülvettek 29 orosz katonai rendészt, de az orosz és a szíriai kommandósoknak, illetve katonai rendészeknek sikerült átszakítaniuk az iszlamisták körgyűrűjét, és veszteség nélkül kihozni őket a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló területre. Az összetűzésben három orosz kommandós megsebesült.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.