Robotrepülőkkel támadta a terroristák állásait az orosz flotta

MN

2017. szeptember 22., péntek 15:10, frissítve: hétfő 07:37

Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel lőtte a terroristák állásait a Fekete-tengeri Flotta tengeralattjárója a Földköz-tengerről – írja az MTI az orosz védelmi minisztérium közlése alapján.

A tárca szerint a célpontok – amelyeket kivétel nélkül sikerült megsemmisíteni – a Dzsabhat Fatah es-Sám harcálláspontjai, bázisai és páncélosai voltak Idlíb tartományban. A Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépeket tőlük 300 kilométerre lőtték ki a Velikij Novgorod tengeralattjáróról.

Az orosz hadiflotta azoknak a terroristáknak az objektumait lőtte, akik Hama tartomány északi részén megpróbáltak három napja orosz katonai rendészeket foglyul ejteni.

A korábban an-Nuszra Front néven ismert Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport harcosai kedden megkíséreltek támadásba lendülni a tartományi székváros, Hama közelében, sikerült is nekik 12 kilométeres mélységbe behatolni a szíriai hadsereg védelmi vonalaiba, és a Ria Novosztyi hírügynökség ismertetése szerint egyik legfőbb céljuk azt volt, hogy elfogják az orosz katonai rendészet egyik egységét, amely a deeszkalációs ellenőrző ponton teljesített szolgálatot. A dzsihadisták körülvettek 29 orosz katonai rendészt, de az orosz és a szíriai kommandósoknak, illetve katonai rendészeknek sikerült átszakítaniuk az iszlamisták körgyűrűjét, és veszteség nélkül kihozni őket a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló területre. Az összetűzésben három orosz kommandós megsebesült.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.