Rosszul volt a halálos zuhanás előtt a magyar egyetemista

MN

2017. augusztus 22., kedd 19:53, frissítve: kedd 21:21

Egy olaszországi nyári tábor résztvevője volt a 25 éves egyetemista, aki egy szakadékról zuhant le. Sz. Péter hétfő este Monterossóban vesztette életét – értesült a Borsonline.hu.

Az olasz sajtót idézve azt írják, a magyar fiatal és többi társa Soviore szentélyét látogatták meg, szállásuk is a közelben volt. Péter vacsora közben viszont rosszul érezte magát, és kiment a levegőre sétálni. Ekkorra már besötétedett, a fiatal nem látott jól, és belesétált egy szakadékba.

Mire barátai rátaláltak, már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. Ugyanakkor az orvosi szemle azt sem zárta ki, hogy Péter a rosszulléte miatt halt meg, a boncolás fogja kideríteni a halál pontos okát. A konzulátus felvette a kapcsolatot az egyetemista családjával.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint az egyetemista fiú hajnali fél háromkor zuhant le egy nyolcméteres magaslatról Monterosso község területén, a Ligur-tenger partvidékén elterülő La Spezia megyében. Noha a mentők hamar a helyszínre érkeztek, a fiú életét már nem tudták megmenteni, a holttestet a La Spezia-i Sant’Andrea-kórházba szállították. A baleset körülményeit vizsgálják – írja az MTI.

Az ANSA úgy tudja, hogy a diákcsoportnak a tragédia helyszínétől nem messze volt a szállása.

A tragédiáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is említést tett keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus a konzuli feladatokról szólva jegyezte meg, hogy legutóbb egy olaszországi nemzetközi táborban részt vevő magyar egyetemista halála ügyében kellett intézkedni.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.