Rosszul volt a halálos zuhanás előtt a magyar egyetemista

MN

2017. augusztus 22., kedd 19:53, frissítve: kedd 21:21

Egy olaszországi nyári tábor résztvevője volt a 25 éves egyetemista, aki egy szakadékról zuhant le. Sz. Péter hétfő este Monterossóban vesztette életét – értesült a Borsonline.hu.

Az olasz sajtót idézve azt írják, a magyar fiatal és többi társa Soviore szentélyét látogatták meg, szállásuk is a közelben volt. Péter vacsora közben viszont rosszul érezte magát, és kiment a levegőre sétálni. Ekkorra már besötétedett, a fiatal nem látott jól, és belesétált egy szakadékba.

Mire barátai rátaláltak, már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. Ugyanakkor az orvosi szemle azt sem zárta ki, hogy Péter a rosszulléte miatt halt meg, a boncolás fogja kideríteni a halál pontos okát. A konzulátus felvette a kapcsolatot az egyetemista családjával.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint az egyetemista fiú hajnali fél háromkor zuhant le egy nyolcméteres magaslatról Monterosso község területén, a Ligur-tenger partvidékén elterülő La Spezia megyében. Noha a mentők hamar a helyszínre érkeztek, a fiú életét már nem tudták megmenteni, a holttestet a La Spezia-i Sant’Andrea-kórházba szállították. A baleset körülményeit vizsgálják – írja az MTI.

Az ANSA úgy tudja, hogy a diákcsoportnak a tragédia helyszínétől nem messze volt a szállása.

A tragédiáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is említést tett keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus a konzuli feladatokról szólva jegyezte meg, hogy legutóbb egy olaszországi nemzetközi táborban részt vevő magyar egyetemista halála ügyében kellett intézkedni.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.