A konzervativizmus él, és jól van + Videó + Képek

NT

2012. február 8., szerda 06:15

A keddi missouri republikánus erőfelmérő előválasztáson és a minnesotai jelöltállító gyűléseken aratott győzelme után Rick Santorum a coloradói jelöltállító gyűléseken is a legnagyobb támogatást kapta pártjának támogatóitól a leadott voksok 46 százalékának összesítése alapján.

Coloradóban a részeredmények alapján Mitt Romney 39 százalékkal vezetett a 35 százalékot kapott Santorum előtt, Newt Gingrich és Ron Paul 13-13 százalékkal küzd a harmadik helyért.

„A konzervativizmus él, és jól van Missouriban és Minnesotában” – jelentette ki győzelmi beszédében Santorum, aki Missouriban a szavazatok 55, Minnesotában pedig – az összesített voksok 82 százaléka alapján – 45 százalékát kapta. Megköszönte a Republikánus Párt konzervatív szárnyának és a Tea Party mozgalomnak a támogatását.

Fotó: ReutersA politikus hangsúlyozta, hogy nem Romney, hanem Barack Obama elnök konzervatív alternatívája akar lenni.
Mint mondta, Obama a Wall Street-i bankok kisegítésével, egészségügyi reformjával és környezetvédelmi politikájával azt bizonyította, hogy nem hallgat az amerikaiakra, mert úgy gondolja, hogy mindent jobban tud náluk, és hogy felettük áll.Santorum azzal vádolta Obamát, hogy beavatkozik a katolikus egyház belügyeibe; kijelentette, hogy fő feladatának az alapító atyák szabadságának, az isten adta jogoknak, valamint az alkotmánynak a védelmét tekinti, azét az alkotmányét, amelynek feladata ezen jogok védelmére korlátozódik. Munkahelyteremtést ígért, és kijelentette, hogy az amerikaiak száz százalékát akarja képviselni, beleértve a leggazdagabbakat és a legszegényebbeket is.

Fotó: Reuters


Mitt Romney, aki Missouriban 25 százalékkal a második, Minnesotában pedig 17 százalékkal a harmadik helyen végzett, gratulált Santorumnak a két államban elért sikeréhez, s kijelentette, hogy Coloradóban a verseny szorossága miatt még nem tudni, hogy az első, vagy a második helyen végez. Mindenesetre kifejezte meggyőződését, hogy ő lesz a párt hivatalos elnökjelöltségéért folytatott verseny győztese, s megígérte, hogy alapvető változásokat hajt majd végre Washingtonban, amely tulajdon kultúrája miatt képtelen megreformálni önmagát. A gazdaság bajaiért ismét Obamát tette felelőssé, és kijelentette, hogy nem az elnökség az a poszt, ahol az irányítást tanulni kell.

Fotó: Reuters

 

Fotó: Reuters

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.