Scaramucci: Trump megbuktatására játszanak a Fehér Házban

MN

2017. augusztus 13., vasárnap 16:18, frissítve: vasárnap 16:29

Először nyilatkozott távozása óta Anthony Scaramucci, a Fehér Ház volt kommunikációs igazgatója, aki mindössze tíz napot töltött hivatalában. Az ABC News vasárnapi műsorában nem kevesebbet állított, mint hogy Washingtonban, sőt magában a Fehér Házban is bizonyos „elemek” Donald Trump elnök megbuktatását tervezik.

„Mi történik Washingtonban…? Az elnök nem a politikai elit képviselője, szóval valamilyen okból úgy döntöttek, hogy ki akarják dobni” – mondta Scaramucci. Amikor megkérdezték tőle, pontosan kikre gondol, azt felelte, már megnevezett néhány személyt, és stratégiai változások is történtek, de szerinte az elnöknek több hozzá lojális embert kellene bevonnia, ha végre akarja hajtani a programját.

Scaramucci kívülállóként került a politikába, befektetői bankár volt, mielőtt Trump felkérte kommunikációs igazgatónak. Munkáját a sajtónak szivárogtató – ezzel az elnöki adminisztráció munkáját alaposan megnehezítő – munkatársak, sőt igazából a teljes kommunikációs stáb kirúgásával akarta kezdeni.

Pechjére egy olyan újságírótól követelte mocskos szájjal a forrás megnevezését, aki felvette a beszélgetést. Ebben előbb Reince Priebus kabinetfőnöknek támadt neki, akit „paranoid skizofrénnak” minősített, majd válogatott trágárságokat mondott Steve Bannon elnöki főtanácsadóról is, aminek a lényege az volt, hogy Bannon igazából csak magával törődik, nem az elnököt szolgálja. Ez már sok volt az elnöknek is, tíz nap után felmentette.

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.