Slota: A magyar vadászok kikészítenének minket

PR

2012. január 21., szombat 19:40

Mintegy 415-420 ezer ember írta már alá eddig a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) petícióját, amellyel a nemzetiek népszavazás kiírását követelik arról, hogy Szlovákiában kizárólag a szlovák legyen a hivatalos nyelv. Ján Slota nem hagyta ki a témából hazánkat sem.

Mintegy 415-420 ezer ember írta már alá eddig a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) petícióját, amellyel a nemzetiek népszavazás kiírását követelik arról, hogy Szlovákiában kizárólag a szlovák legyen a hivatalos nyelv. Ezt Ján Slota, az SNS elnöke közölte szombaton délután Zsolnán, ahol az elnökség megvitatta és elfogadta a párt választási programjának alapelveit. „Keressük a megfelelő időpontot, hogy ezeket a petíciós íveket átadhassuk az elnök úrnak, az elnöki irodának” – mondta Slota újságíróknak. Kifejtette: jelenleg ellenőrzik az aláírt petíciós íveket, mert egyes esetekben hiányzik a házszám vagy más hasonló adatok.

Slota elmondta: az időt tekintve bizonyára az úristen is segítette a pártot, hogy ilyen gyorsan sikerült összeszednie az aláírásokat. Ez az jelenti, hogy a népszavazás akár a március 10-i előre hozott parlamenti választások alkalmával is megtartható lenne. „Ha valóban költségeket akarunk megtakarítani, akkor a népszavazást összeköthetnénk a parlamenti választásokkal” – vélekedett Slota. Szlovákiában 350 ezer érvényes aláírás szükséges ahhoz, hogy népszavazást írjanak ki.

Szokása szerint Slota ebből a témából sem hagyta ki Magyarországot. „Ebben a feszült helyzetben, amikor Orbán már nyíltan Nagy-Magyarországról beszél, a népszavazásnak egyre inkább létjogosultsága van” – érvelt a magyarellenességéről elhíresült politikus. Leszögezte: az SNS-nek meggyőződése, hogy ha a népszavazás megvalósul, eredményes lesz.

Ami az SNS választási programját illeti, Slota elmondta: foglalkozni kell a cigánykérdéssel, mert az egyre több gondot okoz az országnak. Az SNS, ha hatalomra kerülne, egyebek között bevezetné a 16 százalékos, egykulcsos áfát, s növelné Szlovákia védelmi képességeit is. „Hadseregünk ma teljesen alkalmatlan bármire. Már ha a magyar vadászok átjönnének, golyóspuskáikkal két nap alatt kikészítenének minket” – vélekedett a pártelnök.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.