Strauss-Kahnt megint nemi erőszakkal vádolhatják

LM

2012. május 4., péntek 20:52, frissítve: péntek 21:06

Nemi erőszak vádja merült fel Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt főnöke ellen – közölték a francia igazságügyi szervek pénteken.

A nyomozók arra kérték az ügyészséget, hogy terjesszék ki egy lille-i prostituálthálózat fenntartásáról folyó vizsgálatot arra, hogy Strauss-Kahn és barátai erőszakot követtek-e el a kör egyik tagján, amikor 2010 végén Washingtonba hívták, hogy vegyen részt egy partin. Strauss-Kahn akkor még az IMF vezetője volt.

„Az ügyészég tanulmányozza a kérvényt” – közölte egy ügyészségi szóvivő. „Kétféle válasz lehetséges. Elutasítják a kérelmet, vagy a rendőrség előzetes vizsgálatot indít” – fűzte hozzá.

Straus-Kahn elismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt a hálózat több nőtagjával, de tagadja, hogy tudott volna arról, hogy prostituáltak. Egyben pénteken – ügyvédje útján – határozottan cáfolta az új vádat, leszögezve: soha nem tett semmilyen erőszakot.

A Libération francia napilap pénteki számában arról ír, hogy a lille-i eljárásban kihallgatott két belga prostituált Strauss-Kahnt úgy írta le, mint aki erőszakot alkalmaz szex közben, egyiküket pedig – annak ellenkezése ellenére – anális szexre kényszerítette.

Az ügyben még március végén indítottak eljárást a botrányhőssé avanzsált bankár ellen. Strauss-Kahnt az úgynevezett Carlton-ügyben – üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészesség és hűtlen kezelés bűntette miatt – február 21-22-én hallgatták ki először Lille városában, 23-án pedig vádat emeltek ellene.

A volt IMF-vezért még tavaly májusban New Yorkban vették őrizetbe nemi erőszak vádjával. Később ügyvédje úgy nyilatkozott: kitervelt cselszövés érte a pénzügyért, hogy tönkretegyék politikai karrierjét. Mint ismert Strauss-Kahn lett volna Sarkozy ellenfele a francia választásokon.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.