Szélhámosok százai csapnának le a busás nyereményre

MTI

2016. január 26., kedd 18:34

Még nem derült ki, hogy ki viheti el a 66 millió fontos (27 milliárd forintos) brit lottónyeremény felét, ugyanis a két nyertes szelvényből eddig csak az egyik van meg, a másikat viszont több százan vallják magukénak azt állítva, hogy a cetli megsérült vagy elvesztették.

A brit bulvársajtó számolt be arról kedden, bő két héttel a január 9-i lottóhúzás után, hogy a 48 éves Suzanne Hinte bejelentette, övé a másik nyerőszelvény, csak sajnos nem sok maradt belőle, mert egy farmernadrág zsebében maradt, amelyet kimosott.

„Miért is találnék ki ilyesmit?” – kérdezte a nő, aki szeretné meggyőzni az illetékeseket, hogy övé minden idők legnagyobb brit lottónyereményének fele.

Az egyik nyertes szelvényt egy ötvenes pár mutatta be Skóciából. Az országos szerencsejátékot szervező Camelot szerint azonban hónapokig eltarthat, amíg azonosítják a másik nyertest.

Lehet, hogy tényleg övé a nyertes szelvény

Hinte azt állítja, január 9-én vette a szelvényét egy worchesteri újságosnál, ami a Camelot szerint stimmel, mert a másik nyertes szelvényt tényleg ott vásárolták.

A nő különélő férje úgy vélte, túl szép lenne, ha tényleg megkapná felesége a nyereményt, de azért szurkol neki. Hozzátette, bár nincsenek elválva, külön élnek, de az asszony már biztosította őt, hogy róla és a gyerekeikről is gondoskodik, ha megkapja a pénzt.

A németes hangzású neve miatt a sajtóban „német Sue-ként” emlegetett nő bejelentésén felbuzdulva több százan jelentkeztek hasonló sztorival – elveszett vagy megrongálódott szelvényre hivatkozva –, hogy megszerezzék a nyereményt.

2012-ben egy brit vásárló vitte el az Euromillions jackpot 66 millió fontos nyereményét, de a nyertes nem jelentkezett az összegért, ezért azt végül jótékony célokra ajánlották fel.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.