Szíriaiak erőszakoltak meg két tinédzsert Németországban

FB

2016. január 8., péntek 10:46, frissítve: péntek 13:09

Őrizetbe vettek három szíriait, akiket azzal gyanúsítanak, hogy két tinédzsert megerőszakoltak szilveszter éjjel Friedlingenben. A hatóságok közlése szerint nem menedékkérőkről van szó.

Egy 21 éves és két 14 éves szíriait a svájci–német határnál fekvő kisvárosban, Weil am Rheinban őrzik – írja a brit The Daily Telegraph online kiadása. Azzal gyanúsítják őket, hogy szilveszter éjjelén egy 14 és egy 15 éves lányt megerőszakoltak egy közeli faluban, Friedlingenben, a 21 éves férfi otthonában.

Kritikus tömeg

„Először azt mondták, nem frissen érkezett menekültek voltak az elkövetők, inkább pár éve itt lébecoló (mit ad Isten, munkanélküli) bevándorlók lehettek az elkövetők, de most már azt is tudjuk, legalább heten közülük tavaly érkeztek a kontinensre. Egyébként egyáltalán nem fontos, mikor érkezett Európába ez a randalírozó csőcselék. Ha évekkel ezelőtt jöttek, annál inkább bizonyítják, hogy egyáltalán nem működik az integráció, a másság nem mindig szép, hanem komoly közbiztonsági és egyéb kockázatot rejt magában. Ha frissen jöttek, elég annyit mondani, nem pont így szokták kifejezni a befogadásért érzett hálát.” Lukács Csaba csütörtöki vezércikkét az alábbi linken olvashatja.

Ugyan a szíriaiak már napok óta őrizetben vannak, csak csütörtökön derült ki a hír. A hatóságok a 21 éves férfi öccsét, egy 15 éves fiút is keresik. A német személyiségi jogi törvények miatt egyik gyanúsítottat sem nevezték meg, azt viszont közölték, hogy nem menedékkérőkről van szó. A 21 éves férfi és öccse régóta Németországban él, míg a 14 éves fiúk egyike Svájcban, a másik Hollandiában.

Az ügyészek szerint ez a vidéki esemény nincs összefüggésben azzal, ami Kölnben történt. Ott szilveszter éjjel csoportos szexuális erőszakot követtek el migránsok, 120 különböző panasztételt regisztráltak a hatóságok. Ott kiderült, hogy az elkövetők egy része menedékkérő volt. Düsseldorfban 11 esetről, Frankfurtban hét esetről számoltak be a hatóságok, Stuttgartban két lányt molesztáltak. Bielefeldben 150 észak-afrikai kinézetű férfi tartotta rettegésben a várost. Svájcból és Ausztriából is érkeztek hírek hasonló esetekről, a finneknél is szervezkedtek.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.