Szomszédja támadta meg az éppen füvet nyíró republikánus szenátort

MN

2017. november 5., vasárnap 08:13, frissítve: vasárnap 10:33

Egyesült államokbeli otthonában, fűnyírás közben támadta meg a szomszédja Rand Paul kentuckyi republikánus szenátort. A politikusnak eltört a bordája, a támadót letartóztatták – jelentette az amerikai sajtó szombaton.

A támadás még péntek este történt, ám csak szombat este hozták nyilvánosságra. A szenátorra a szomszédja, René Boucher támadt rá, őt a kiérkező rendőrök letartóztatták, és megindították az eljárást – írja az MTI.

A rendőrség nem nyilatkozott a bántalmazás lehetséges indítékáról. Rand Paul szóvivője, Kelsey Cooper elmondta: a szenátor a gyepet nyírta, amikor az 59 éves Boucher rátámadt. Paul kisebb sérüléseket szenvedett, a többi között eltört a bordája, de nem szorult hosszasabb kórházi ápolásra.

A CNN beszámolója szerint az eset a politikus Bowling Green-i otthonában történt. Rand Paul a rendőrségnek elmondta: szomszédja bement az ingatlana területére, majd hátulról megragadta, és a földre kényszerítette a politikust. Paul szája és orra környékén is kisebb vágások voltak. Az aneszteziológusként dolgozó René Boucher elismerte tettét.

Kentucky államban egy évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak az előre megfontolt szándékkal elkövetett bántalmazásért.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.