Szomszédja támadta meg az éppen füvet nyíró republikánus szenátort

MN

2017. november 5., vasárnap 08:13, frissítve: vasárnap 10:33

Egyesült államokbeli otthonában, fűnyírás közben támadta meg a szomszédja Rand Paul kentuckyi republikánus szenátort. A politikusnak eltört a bordája, a támadót letartóztatták – jelentette az amerikai sajtó szombaton.

A támadás még péntek este történt, ám csak szombat este hozták nyilvánosságra. A szenátorra a szomszédja, René Boucher támadt rá, őt a kiérkező rendőrök letartóztatták, és megindították az eljárást – írja az MTI.

A rendőrség nem nyilatkozott a bántalmazás lehetséges indítékáról. Rand Paul szóvivője, Kelsey Cooper elmondta: a szenátor a gyepet nyírta, amikor az 59 éves Boucher rátámadt. Paul kisebb sérüléseket szenvedett, a többi között eltört a bordája, de nem szorult hosszasabb kórházi ápolásra.

A CNN beszámolója szerint az eset a politikus Bowling Green-i otthonában történt. Rand Paul a rendőrségnek elmondta: szomszédja bement az ingatlana területére, majd hátulról megragadta, és a földre kényszerítette a politikust. Paul szája és orra környékén is kisebb vágások voltak. Az aneszteziológusként dolgozó René Boucher elismerte tettét.

Kentucky államban egy évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak az előre megfontolt szándékkal elkövetett bántalmazásért.

A szerkesztő ajánlja

Wiedemann Tamás

Letelepedési biznisz: igaz vagy hamist játszottunk Rogán Antallal

Megvizsgáltuk a miniszter letelepedésikötvény-programmal kapcsolatos kijelentéseit. Az eredmény kevéssé biztató.

Gabay Balázs

Kuplerájból a válogatottba, kocsmából az élvonalba: íme, ő Urbán Flórián

Volt, hogy sörözőből hívta be Mészöly a nemzeti csapatba. A játékos, aki soha nem akarta befogni a száját, könyvet írt. Nehéz letenni.

Ficsor Benedek

Ady szerint plakátokkal „a sajtónak nem lehet konkurenciát csinálni”

Ady megmondja: bő száz éve írt pontos látlelet napjaink Magyarországáról. Meddig szabdalható egy életmű?

Vass Norbert

Virágzó kokainbiznisz – a felszippantott földrész

A Narcoamerica a szegénység, a kegyetlenség és a függőség motívumai köré szerveződő rendhagyó kontinenstörténet.