Támadás a Buckingham-palotánál: őrizetben még egy gyanúsított

MTI

2017. augusztus 27., vasárnap 13:51, frissítve: vasárnap 14:00

Egy 26 éves férfi karddal akart rendőrökre támadni pénteken a Buckingham-palotánál, őt ugyan ártalmatlanították, három rendőr azonban megsebesült – közölték hivatalosan.

Az MTI tudósítása szerint a 30 éves férfit London nyugati részén délelőtt vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy „bűnrészes terrorcselekményre való felbujtásban vagy ilyen cselekmény előkészítésében” – közölte a rendőrség.

A Buckingham-palotánál péntek este történt esetben a támadó autójával szándékosan odahajtott egy rendőrségi furgonhoz, amely a közforgalom elől elzárt területen állt, ott megállította a gépkocsiját, de a járműben maradt. A fegyvertelen rendőrök ekkor igazoltatni akarták, de ő megpróbált előrántani egy 120 centiméteres kardot. Sikerült lefogni, és sprayjel ártalmatlanítani, de közben három rendőr könnyebben megsebesült. A férfi többször „Allahu akbar!”-t kiabált. A Londontól északra, Luton városban élő támadó szeptember 1-jéig őrizetben marad.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.