Testvéri segítség a volt miniszterelnöknek

TK

2011. december 2., péntek 18:11

A Thakszin Sinavatra húga, Jinglak vezette thaiföldi kormány heteken belül új útlevelet adhat a száműzetésben élő volt miniszterelnöknek – írta a The Telegraph című brit napilap internetes kiadásában pénteken.

Az állampolgárságától megfosztott Thakszin idejének nagy részét Dubajban tölti, mert országában két év börtön várna rá állítólagos korrupció miatt. Az egykori kormányfő ősellenségének számító Demokrata Párt azt mondta, nem lepte meg a bejelentés, és tapasztalatlannak nevezte a tervet bejelentő Szurapong Tovicsakcsaikul külügyminisztert, akit szerinte csak azért neveztek ki, hogy megkönnyítsék Thakszin Sinavatra hazatérését.

A múlt hónapban a kormánynak a demokraták felzúdulása miatt fel kellett adnia tervét, hogy a király születésnapján kegyelmet kérjen Thakszinnak. A demokraták egészen idei választási vereségükig sürgették a 2006-ban egy vértelen katonai puccsal elűzött egykori kormányfő kiadatását, de hiába. Thaiföldet jelenleg a Thakszin húga, Jinglak vezette Pheu Thai párt irányítja, amely tömve van a volt miniszterelnök szövetségeseivel.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

x
Rendkívüli hír