Téves riasztás miatt kiürítették a Sagrada Família templomot

MN

2017. szeptember 12., kedd 21:58, frissítve: kedd 22:15

Téves riasztás miatt korábban kiürítették a barcelonai Sagrada Família templomot és a környékbeli utcákat, valamint egy közeli metróállomást, miután bejelentést kapott a rendőrség egy, a templom mellett parkoló gyanús kisbuszról kedden kora este Barcelonában – írja a Telegraph.

A környéket korábban ellepték a rendőrök, de mint utóbb kiderült, a veszély elmúlt, a hatóságok bejelentették, hogy véget ért a terrorellenes művelet.

Úgy tudni, a barcelonai gázolásos merénylet elkövetői korábban a Sagrada Família ellen készültek támadásra, de letettek tervükről, és később a katalán város sétálóutcáját, a Ramblast vették célba, ahol kisteherautójukkal gyalogosok közé hajtottak, és hatszáz méteren keresztül járókelőket gázoltak el. Nyolc órával a barcelonai merénylet után Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el. A két támadásban több mint 15-en haltak meg, a sebesültek száma 100 fölött van.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.