Téves terrorriasztás miatt csúszott egy bécsi gép

MTI

2016. március 26., szombat 21:17

Valószínűleg téves terrorriasztás miatt többórás késéssel szállt fel szombaton délután az EasyJet légitársaság Bécsből Londonba tartó járata.

Az osztrák belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint röviddel a tervezett felszállás előtt az egyik női utas riasztotta a személyzetet, mert azt gyanította, hogy a mellette ülő utas mobiltelefonján az Iszlám Állam terrorszervezettel kommunikál.

A személyzet ezt követően azonnal értesítette a biztonsági hatóságokat, akik a gyanúsított férfit azonnal leszállították az Airbus A319-es utasszállító gépről. Utána az egész gépet evakuálták, és a fedélzetet, továbbá az összes csomagot még egyszer átvizsgálták.

Hivatalos közlés szerint a hatóságok semmilyen gyanús dolgot nem találtak, és több mint háromórás késés után végül mégis engedélyt adtak a felszállásra.

A fedélzeten akkor azonban már két személlyel kevesebben tartózkodtak, ugyanis sem a gyanúsított, sem a személyzetet riasztó nő nem volt az utasok között. A hatóságok mindkettőjüket kihallgatták, a férfi mobiltelefonját pedig alaposan átvizsgálták.

Róla később csak annyit közöltek, hogy iraki állampolgár, és Londonban tanul. Azt azonban állítólag még késő délután is vizsgálták, hogy van-e bármilyen kapcsolata az Iszlám Állammal.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.