Timosenko újabb miniszterére vár börtön

PR

2012. április 6., péntek 20:43

Hivatali hatalommal való visszaélés vádjával háromévi börtönre ítélték Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő egykori környezetvédelmi miniszterét.

Hrihorij Filipcsuk a Timosenko-kormány harmadik tagja, akit elítéltek. Maga a volt kormányfő hétévi börtönbüntetését tölti a kacsanyivkai női börtönben – hivatali hatalommal való visszaélés vádjával ítélték el –, volt belügyminiszterére, Jurij Lucenkóra négyévi elzárást szabott ki a bíróság.

Filipcsuk a vád szerint a fekete-tengeri olajlelőhelyek feltárására vonatkozó együttműködési szerződés ügyében a nemzetközi bíróságokon eljáró ügyvédi irodával való szerződéskötéskor követett el hivatali visszaélést.

A Timosenko vezette Haza párt, amelynek Filipcsuk is tagja, pénteki nyilatkozatában Viktor Janukovics elnök részéről való bosszúállásnak minősítette az ítéletet.

Mint azt megírtuk, Pawel Kowal lengyel európai parlamenti képviselő csütörtökön találkozott Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnökkel. Ismert, egy ukrán képviselő szerdán gyilkosságban való bűnrészességgel vádolta meg Julija Timosenkót, illetve Pavel Lazarenko volt miniszterelnököket.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.