Tíz évre a fürdőbe zárta lányát az „apa”

WA

2012. január 23., hétfő 23:37

Tíz éven át a fürdőszobába zárva élt egy 21 éves palesztin lány, az apja csak éjszaka engedte ki, hogy kitakarítsa a házat – mondta el a hatóságoknak.

A palesztin rendőrség hétfőn közölte: névtelen lakossági bejelentésre reagálva szabadította ki a ciszjordániai Kalkilíjában lévő ház szűkös fürdőszobájából Baraa Melhemet. Az apját, aki izraeli állampolgár, átadták az izraeli hatóságoknak. Szerdán kell a bíróság előtt megjelennie – mondta az izraeli rendőrség egyik szóvivője.

Melhem a Palesztina Hangja rádiónak elmondta, hogy tizenegy éves volt, amikor az apja bezárta őt a mellékhelyiségbe, és nem engedte iskolába járni, sem elvált anyját meglátogatni. Bottal, vashuzallal verték, csak egy pokrócot kapott, hogy ne fázzon – mondta el Hala Sreim, az ügyével foglalkozó szociális gondozónő. „A fürdőszoba szűk volt, alig két négyzetméter, olyan, mint egy cella” – tette hozzá.

Az apa a palesztin rendőrség közleménye szerint beismerte, hogy „családi vita” miatt bezárta a lányt, és többnyire csak kenyeret adott neki enni.

A lány elmondta, hogy az apja rendszeresen leborotválta a haját és a szemöldökét, s csak havonta egyszer engedte zuhanyozni. Hajnali 1 és 4 között engedte ki a fürdőszobából, hogy kitakarítsa a házat.

Az apa a szociális gondozó szerint többször is arra biztatta a lányát, hogy kövessen el öngyilkosságot. „Egyetlen vigasza a rádió volt” – mondta el Hala Sreim.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.