Tizennyolc flamingóval végzett a vihar Németországban

MTI

2017. október 6., péntek 19:50, frissítve: péntek 20:00

Egy berlini állatkert 18 flamingója pusztult el csütörtökön a Németország északi részét sújtó Xavier nevű viharban, amely egy bébifókát is veszélybe sodort Hamburgban, de a helyieknek hála az állatot sikerült megmenteni.

„Sajnálattal kell közölnünk, hogy minden óvintézkedésünk ellenére elveszítettünk néhány állatot” – írta közleményében pénteken az állatkert, hozzátéve, hogy a flamingókkal a viharban leszakadó ágak végeztek. Az intézmény 80 flamingóját nem költöztették át másik helyre a vihar idejére, mivel az érzékeny madarak átköltöztetése többnapos előkészületeket igényelt volna.

A kelet-berlini állatkert pénteken nem fogadott látogatókat, hogy a dolgozók el tudják hárítani a vihar okozta károkat a szombati újranyitásig.

Hamburgban egy fiatal fókát menekítettek ki csütörtökön a vihar által felkorbácsolt hullámok közül. Az 5-6 hónapos állat a város déli részén keresett menedéket a védőgátaknál, amikor a járókelők felfigyeltek rá és értesítették a hatóságokat. A mindössze 70-80 centiméter hosszú hím fóka a Stormy nevet kapta a hamburgiaktól és jelenleg egy fűtött szobában heveri ki a megpróbáltatásokat.

A Németország északi térségére csütörtökön lesújtó Xavier nevű viharban többen meghaltak és sokan megsérültek.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.