Tízezreket telepítettek ki Indiában

2014. augusztus 8., péntek 08:16, frissítve: péntek 09:48

Több mint 70 ezer embert telepítettek ki Kelet-Indiában a hetek óta tartó, nagy kiterjedésű áradások miatt, amelyek már 35 halálos áldozatot követeltek.

Az árvíz sújtotta Orisza szövetségi állam néhány héttel ezelőtt még aszállyal küzdött, most pedig áradások gyötrik a vidéket – nyilatkozta pénteken egy helyi parlamenti képviselő a The Times of India című napilapnak. A honatya szerint az árvíz 1,8 millió embert és félmillió haszonállatot érint.

Indiában minden évben áradásokat okoznak az általában júniusban kezdődő monszunesők. Az IANS indiai hírügynökség szerint ezúttal a Mahánadi, a Devi és a Bajtaráni folyó lépett ki medréből. Az áradások 16 ezer házat és 200 ezer hektár terményt tettek tönkre.

Rádzs Nath Szingh belügyminiszter közölte, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megsegítse a katasztrófa által sújtott lakosságot.

Augusztus elején többtucatnyian haltak meg az ország nyugati részén, ahol egy egész falut sodort el egy heves esőzések okozta földcsuszamlás.

Forrás: MTI

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.