Több civilt megölt az ámokfutó amerikai katona

BL

2012. március 11., vasárnap 10:58, frissítve: vasárnap 13:14

Őrizetbe vettek Afganisztánban vasárnap egy amerikai katonát, aki polgári lakosokra nyitott tüzet. A halottak és a sebesültek száma a tizenhatot is elérheti – közölték a helyi hatóságok.

Justin Brockhoff, az országban állomásozó NATO-csapatok szóvivője elmondta, hogy az incidens vasárnap történt az ország déli részén fekvő Kandahár tartományban. Részletekbe nem bocsátkozott, s csak annyit mondott, hogy az eset nem egy katonai támaszponton történt.

Turjalaj Vesza kandahári kormányzó azonban azt mondta, hogy három ember meghalt, de nem tudja, hogy kik ők. A kormányzó korábban 16 civil sebesültről is beszélt. Vesza úgy írta le a történteket, hogy a katona kisétált a támaszpontjáról, és vaktában lövöldözni kezdett.

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) közleményében „mélységesen sajnálatosnak” nevezte a történteket, és együttérzését fejezte ki. Közölte, hogy az amerikai csapatok az afganisztáni hatóságokkal együtt vizsgálják a történteket. A sebesülteket a NATO-csapatok kórházaiban ápolják.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.