Továbbra is 2017 az amerikai csapatkivonás határideje

2015. március 24., kedd 22:30

Az afganisztáni amerikai csapatkivonás határideje továbbra is 2017 – szögezte le Barack Obama amerikai elnök az Asraf Gáni afgán államfővel kedden a Fehér Házban folytatott megbeszélések után.

Az elnök szerint „nagyon érdemes” néhány hónappal elhalasztani az amerikai erők létszámának csökkentését. (Az eredeti tervek szerint a jelenleg 9800 fős amerikai kontingenst az év végéig 5500 főre csökkentették volna.)

Megerősítette, hogy kormánya 352 ezres csúcs-keretlétszámmal számolva legalább a 2017-es pénzügyi év végéig meg akarja hosszabbítani az afgán biztonsági erők pénzügyi támogatását.

Barack Obama azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államok 2015 végéig 9800 katonát állomásoztat Afganisztánban. Az amerikai elnök közölte, hogy a 2016-ban esedékes csapatkivonás ütemét az év során később határozzák meg.

Forrás: MTI

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.