Trump csodálattal beszélt Kim Dzsong Unról

VZ

2016. január 10., vasárnap 20:48, frissítve: hétfő 07:32

Dicsérte az észak-koreai diktátort, mondván, Kim az ellenlábasok kivégzésével megmutatta, ki a főnök – írta meg a The Independent.

A szóbeli vállveregetésre egyébként a republikánus elnökjelölt kampányturnéján került sor Iowa államban szombaton (itt egyébként tüntetők fogadták, akik az ismételt muzulmánellenes szólamai miatt tiltakoztak).

A The Independent röviden citálta a megdicsért ifjú diktátor „érdemeit”: a 28 évesen uralomra jutott Kim hatalmát tisztogatással szilárdította meg, beleértve nagybátyja kivégeztetését is.

Hitelt kell adni a szavainak – mondta Trump – elvégre hány fiatal srác tudná így megragadni és kézben tartani a hatalmat? Lenyűgöző, vajon hogy csinálja? – tette fel a kérdést Trump, aki még hosszasan méltatta Kimet: „eltüntette a nagybátyját, eltüntette ezt, eltüntette azt. Ez a fickó nem szórakozik, és mi sem szórakozhatunk vele – ugyanis neki tényleg vannak rakétái és atomfegyvere” – célzott az elnökjelölt a nemrég megtörtént első sikeres hidrogénbomba-robbantásra.

Nem ez volt az első eset, amikor Trump zavarba ejtő módon kiállt egy persona non grata mellett: nem olyan régen Putyin kapcsán mondta el, hogy az orosz elnök legalább erős kézzel vezeti az országot.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.