Trump és stábja is komoly diplomáciai bakit vétett

Földi Bence

Földi Bence

2017. szeptember 27., szerda 18:40, frissítve: szerda 20:20

Közös sajtótájékoztatót tartott kedden Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök Washingtonban. Ahogy arról a világsajtó beszámolt, a felek az egységes Spanyolország mellett foglaltak állást, emellett Venezueláról, Észak-Koreáról és a terrorizmus elleni harcról ejtettek szót.

Arról viszont kevés helyen adtak hírt, hogy Rajoy washingtoni látogatását diplomáciai bakisorozat kísérte. A Fehér Ház közzétett egy képet hivatalos Twitter-oldalán, amelyen Rajoyt elnöknek nevezte. Azt hihettük, egyszeri hibáról van szó, de sajnos tévednünk kellett: Trump a sajtótájékoztatón is következetesen elnöközte a spanyol politikust. Az első ember, aki a Fehér Ház honlapján közzétett, hibás című leirat alapján a teremben a tisztségének megfelelően nevezte meg Rajoyt, egy újságíró volt. Trump ugyebár éppen őket szereti hazugsággyárosként beállítani.

 

Mariano Rajoy 2011 óta Spanyolország miniszterelnöke, elnöki posztot csak a jobboldali Partido Popularban (Néppárt) visel, de valószínűleg Trump nem erre gondolhatott. Az ország államfője jelenleg VI. Fülöp spanyol király. Ő feltehetőleg nem nézte jó szemmel, hogy az Egyesült Államok – amely a spanyol polgárháborúban a köztársaságiak oldalán állt – hirtelen figyelmen kívül hagyta azt, hogy Spanyolország alkotmányos monarchia.

Úgy fest, a Fehér Ház stábjában az elnökség első kilenc hónapjában bekövetkező változások nem váltak a szakmai munka előnyére. Senki nem készítette fel megfelelően Donald Trumpot, a Fehér Ház hivatalos Twitterére és honlapjára is tévesen került ki információ, amelyet cikkünk megjelenéséig sem javítottak. Még egy hét sem telt el azóta, hogy Trump egy nem létező afrikai országot, Nambiát dicsérte. Nagy lehet a káosz.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.28.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.