Trump: Olyan hideg van, hogy jól jönne a globális felmelegedés

MN

2017. december 29., péntek 14:53, frissítve: péntek 17:06

Jó ötletnek tartotta Trump elnök, hogy az Egyesült Államok talán leghidegebb telén a globális klímaváltozással viccelődjön. Friss Twitter-bejegyzésében arra emlékeztetett, hogy az Egyesült Államok keleti térségében rekordhideggel – helyenként mínusz 20–40 fokkal is – kezdődhet az új év.

„Most jól jönne országunknak egy kicsi a jó öreg globális felmelegedésből, amely ellen – más országokkal ellentétben – dollármilliárdokkal védekeztünk volna. Öltözzenek fel melegen! – írta az amerikai elnök, bejegyzését pedig a The Hill portál is szemlézte.

Trump hozzászólásával arra utalt, hogy az Egyesült Államok nemrég kitáncolt a komoly pénzügyi kötelezettségekkel járó párizsi klímaegyezményből arra hivatkozva, hogy India és Kína valójában nem csökkentené szén-dioxid-kibocsátását, így viszont az amerikai gazdaság látja kárát a klímakorlátozásoknak.

Az elnök nemrég leállította az utalásokat az ENSZ környezetvédelmi Zöld Klíma Alapítványába is, amelybe Obama még egymilliárd dollárt invesztált.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Donald Trumpról egyébként alapvetően tudható, hogy nem hisz a globális felmelegedésben, ahogy a fosszilisenergia-iparban érdekelt környezetvédelmi tanácsadója sem. Az államfő korábban azt is állította, hogy a klímaváltozás rémével lényegében Kína próbálja kiütni a nyeregből az amerikai gazdaságot. 

Úgy tűnik, Trumpot az Egyesült Államokban eddig sosem tapasztalt hideg vagy éppen a felmelegedés hatására mindennapossá váló kaliforniai erdőtüzek sora sem ingatta meg a hitében.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.