Trump: Olyan hideg van, hogy jól jönne a globális felmelegedés

MN

2017. december 29., péntek 14:53, frissítve: péntek 17:06

Jó ötletnek tartotta Trump elnök, hogy az Egyesült Államok talán leghidegebb telén a globális klímaváltozással viccelődjön. Friss Twitter-bejegyzésében arra emlékeztetett, hogy az Egyesült Államok keleti térségében rekordhideggel – helyenként mínusz 20–40 fokkal is – kezdődhet az új év.

„Most jól jönne országunknak egy kicsi a jó öreg globális felmelegedésből, amely ellen – más országokkal ellentétben – dollármilliárdokkal védekeztünk volna. Öltözzenek fel melegen! – írta az amerikai elnök, bejegyzését pedig a The Hill portál is szemlézte.

Trump hozzászólásával arra utalt, hogy az Egyesült Államok nemrég kitáncolt a komoly pénzügyi kötelezettségekkel járó párizsi klímaegyezményből arra hivatkozva, hogy India és Kína valójában nem csökkentené szén-dioxid-kibocsátását, így viszont az amerikai gazdaság látja kárát a klímakorlátozásoknak.

Az elnök nemrég leállította az utalásokat az ENSZ környezetvédelmi Zöld Klíma Alapítványába is, amelybe Obama még egymilliárd dollárt invesztált.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Donald Trumpról egyébként alapvetően tudható, hogy nem hisz a globális felmelegedésben, ahogy a fosszilisenergia-iparban érdekelt környezetvédelmi tanácsadója sem. Az államfő korábban azt is állította, hogy a klímaváltozás rémével lényegében Kína próbálja kiütni a nyeregből az amerikai gazdaságot. 

Úgy tűnik, Trumpot az Egyesült Államokban eddig sosem tapasztalt hideg vagy éppen a felmelegedés hatására mindennapossá váló kaliforniai erdőtüzek sora sem ingatta meg a hitében.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.