Túl sok volt a bizonyíték, ejtették a vádat

PR

2012. augusztus 18., szombat 08:05, frissítve: szombat 11:01

Ejtették a vádat egy kiemelten körözött, drogügyben bűnös férfi ellen az Egyesült Államokban, mert túl hosszú a bizonyítékok sora: 400 ezer oldalt tesz ki.

A hatalmas iromány törlését a szövetségi ügyészség kérte egyszerűen azért, mert túl sok helyet foglal a kormány számítógépein. A körözött férfi egyébként panamai orvos, Armando Angulo, aki Floridában praktizált, bűne pedig az, hogy a neten árult receptköteles gyógyszereket, mígnem 2004-ben vizsgálat indult ellene, ő pedig Panamába szökött.

„Bonyolult és költséges tovább raktározni a bizonyítékok dokumentációját” – indokolta az Egyesült Államok kábítószer-ellenes ügynökségének írt törlési kérelmet Stephanie Rose észak-iowai ügyész.

Az AP hírügynökség megjegyzi, hogy a kábítószer elleni ügynökség azért szűkölködik információtárolási kapacitásban, mert jó ideje nem korszerűsítette szervereit, különben a 400 ezer oldal raktározása megoldható lenne 200 dollárból.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.