Tűzpárbaj Ausztriában: nem tudni, honnan jött a halálos lövés

WL

2012. május 11., péntek 10:11, frissítve: péntek 10:12

Elbarikádozta magát a lakásában és a rendőrökre lőtt egy férfi az ausztriai Sankt Pöltenben, az öt órán át tartó ostromzár után holtan találták – jelentette pénteken az osztrák tömegtájékoztatás a rendőrség közlése alapján.

Egyelőre nem tudni, hogy öngyilkos lett-e a 25 éves férfi, vagy pedig a rendőrök lőtték le.

A rendőröket járókelők hívták ki csütörtök este, miután a férfit dobermann kutyájával és egy fejszével látták a lakása közelében az utcán a kisvárosban, az alsó-ausztriai tartományi székhelyen. Az APA hírügynökség jelentése szerint a fejszével a kutyát fenyegette.

Amikor a rendőrjárőr a helyszínre érkezett, a férfi bezárkózott a lakásába. A járőrök értesítették a rendőrség különleges bevetési egységét, a Cobrát, amely húszfős egységgel vonult ki a helyszínre. Az öt órán át tartó ostromzár alatt tűzpárbaj alakult ki, miután a férfi rálőtt az egyik rendőrre, majd lelőtte a lakásba küldött rendőrkutyát. A lövöldözés kora hajnalban ért véget. A terrorelhárítók a lakásba behatolva holtan találták a férfit. Egyelőre nem tudni, hogy megölte-e magát vagy pedig a tűzpárbajban lőtték le.

A lakásban több fegyvert és lőszereket is találtak. Még vizsgálják, hogy jogszerűen voltak-e a Sankt Pölten-i férfi birtokában.

Az osztrák közszolgálati rádió úgy tudja, hogy a férfi nem volt ismeretlen az intézkedő járőrök előtt, mert az elmúlt időszakban többször is volt dolga a rendőrséggel.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.