Új járattal vehetjük be Londont

MN

2017. május 4., csütörtök 17:45, frissítve: csütörtök 18:01

Járatot indított London, Southend és Budapest között az angol regionális Flybe légitársaság, a magyar fővárosból ezzel ötre nőtt az elérhető londoni repülőterek száma. Az első járat csütörtök délután landolt a ferihegyi repülőtéren, ahol a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték.

A Budapest Airport közlése szerint – amelyről az MTI számolt be – Budapest és London között tavaly 1,5 millió utas közlekedett repülőgéppel, 14 százalékkal többen, mint egy évvel korábban, és az idei adatok azt mutatják, hogy ez évben is két számjegyű bővülés lehet. A Londontól keletre lévő repülőtér környezetében a légikikötő saját felmérése szerint kétezer magyar háztartás van, ezért a heti három (kedd, csütörtök, szombat) járat nekik is kedvező, de a Flybe elsősorban a brit szabadidős utazókat célozta meg.

A Flybe megérkezésével Budapestről már hat légitársaság repül London öt repülőterére. A Wizz Air Lutonba, a Ryanair Stantedre, az EasyJet és a Norwegian Gatwickre, míg a hálózatos formában működő British Airways a Heathrow repülőtérre közlekedik. A nyári menetrendben 190 heti járat ingázik Budapest és London között.

A fapados légitársaság foglalási oldala szerint a jegyárak is alacsonyak. Május közepén akár 65 euróért (körülbelül húszezer forintért) oda-vissza repülhetünk Budapest és London között.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az exeteri székhelyű légitársaság Európa legnagyobb független regionális fuvarozója. Éves utasforgalma tavaly 8,2 millió volt, a társaság kiigazított eredménye pedig 5,5 millió fontot tett ki 2015-ben, míg egy évvel korábban 25,5 millió fontos veszteséggel zárt. Flottája regionális típusokból, így ATR-ekből, Embraerekből és Bombardier Q400-asokból áll, 81 gépével a társaság száz célállomásra repül.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.