Újabb ”bizonyítékot” találtak Obama ellen

Kovács N. László

2012. július 18., szerda 22:03

Bizonyítékot talált az elnök külföldi születésére egy arizonai seriff és hivatala – sokadik alkalommal.

Joe Arpaio arizonai seriff – aki szereti magát az „ország legkeményebb rendőrének” nevezni – gyakorlatilag évek óta vizsgálódik Barack Obama állítólagosan hamis születési anyakönyvi kivonatának ügyében. A seriff és önkéntes „szakértőkből” álló különítménye most újabb „bombabiztos bizonyítékkal” állt a nyilvánosság elé, melyekből egyértelműen kiderül, hogy az elnök nem az Egyesült Államokban született.

Mike Zullo, a különítmény „vezető nyomozója” szerint az anyakönyvi kivonaton szereplő bizonyos számsorok azt mutatják, hogy a dokumentumban kitöltetlen mezők találhatóak – az Obama által prezentált papíron azonban egyetlen üres rubrika sincs, tehát az minden bizonnyal hamisítvány. A különítmény ezt egy 95 éves egykori hawaii kormányhivatalnok magyarázatai alapján állapította meg.

Az úgynevezett birther mozgalom gyakorlatilag Obama hivatalba lépése óta próbálja bebizonyítani, hogy az elnök nem az Egyesült Államok területén született, és így jogtalanul foglalja el az ország vezető posztját. Hiába erősítette meg a dokumentum valódiságát Hawaii állam immár számtalan alkalommal, a gyanúsítgatások csak nem akarnak alábbhagyni. Arpaio számára azonban egyesek szerint személyes ügy is az Obama elleni hadjárat: a szövetségi kormány ugyanis hamarosan eljárást indít a seriff ellen, akit különféle mulasztásokkal és a spanyol származású lakosság indokolatlan molesztálásával vádolnak.

(The Seattle Times, Seattletimes.com)

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.