Újra megnyílhat a marosvásárhelyi repülőtér

2017. október 5., csütörtök 11:13, frissítve: péntek 11:48

Október 2-án ismét érvényes európai működési engedélyt kapott a marosvásárhelyi reptér, miután a román polgári légi közlekedési hatóság mindent rendben talált egy háromnapos ellenőrzés során.

Az engedély kiadásának feltétele volt, hogy az alkalmazottak ismerjék az új európai előírásokat és hogy változzon a reptéri menedzsment rendszere is. A következő lépés a kifutópálya felújítása lesz, amit a Maros Megyei Tanács vállalt a kapcsolódó beruházásokkal együtt – írja a Marosvásárhelyi.info

Az átépítési munkálatok elvileg már csütörtökön megkezdődhetnek, a felújítás után a Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér működési és biztonsági szempontból is megfelel majd az európai standardoknak.

Az még nem egyértelmű, hogy mikor fogadhat először újra járatokat – a Maszol.ro információi szerint a kivitelezőnek három hónap áll majd a rendelkezésére, vagyis decemberre elkészülhet a marosvásárhelyi reptér.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.