Úszva próbálta utolérni az óceánjárót egy turista

MTI

2016. március 28., hétfő 19:55

Halászok mentették ki az Atlanti-óceán vizéből azt a 65 éves brit nőt, aki Madeira szigeténél megpróbálta úszva utolérni a kikötőből kifutó óceánjárót, amelynek fedélzetén feltételezése szerint a férje tartózkodott.

Susan Brown a portugál tengerészeti rendőrségnek elmondta, hogy a férjével szombaton úgy döntöttek, félbeszakítják körutazásukat a Madeira portugál sziget fővárosában, Funchalban tartózkodó, Marco Polo nevű óceánjárón, és hazarepülnek.

A nő azonban egy vita nyomán szem elől tévesztette férjét a funchali repülőtéren, és kétségbeesett volt. Azt hitte, hogy a férje visszatért az óceánjáróra, ezért megpróbálta úszva utolérni a kikötőből éppen kifutó hajót – számolt be a történtekről Felix Marques kikötőparancsnok.

Négy órát hánykolódott az óceán vizében, amikor egy helyi halászhajó észrevette és a fedélzetére vette. A tengervíz 18 Celsius-fokos volt. A nőt kihűléssel szállították kórházba, majd később a pszichiátriai osztályra vitték – tette hozzá a kapitány.

A rendőrség közölte, hogy az asszony férje nem volt a hajón, hazarepült Bristolba.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.