Vád: a volt kormányfő is a gyanúsítottak között van

PR

2011. december 9., péntek 17:13

Vád alá helyezte a múlt vasárnapi választásokig Horvátországot vezető pártot, három másik jogi személyt és több politikust pénteken a szervezett bűnözés elleni zágrábi ügyészségi hivatal.

A hatalommal való visszaélés címén vád alá helyezte a múlt vasárnapi választásokig Horvátországot vezető pártot, három másik jogi személyt és több politikust pénteken a szervezett bűnözés elleni zágrábi ügyészségi hivatal (USKOK). A gyanúsítottak között van Ivo Sanader volt kormányfő és a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) hat másik politikusa. Az ügyészség szerint 46,6 millió kunát (6,2 millió euró) sikkasztottak el állami vállalatoktól a párt választási kampányainak finanszírozására. Ennek alátámasztására 60 ezer oldal dokumentumot adtak át a zágrábi megyei bíróságnak. A Horvát Demokratikus Közösség múlt vasárnap elvesztette a parlamenti választásokat. Ivo Sanader korábbi pártelnök és kormányfő más ügyek miatt is bíróság előtt áll.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.