Vadorzók helyett természetvédőket lőttek le Zimbabwéban

MTI

2016. március 15., kedd 18:32, frissítve: kedd 19:25

Vadorzók üldözése közben tévedésből természetvédőket, két olasz férfit lőttek le vadőrök egy zimbabwei nemzeti parkban.

Az afrikai országban szafariszolgálatot működtető férfiak, Claudio és Massimiliano Chiarelli, apa és fia, éppen egy vadorzóellenes akcióban vettek részt vasárnap délután a Mana Pools nemzeti parkban, amikor hivatásos vadőrök halálos lövéseket adtak le rájuk.

A vadőrök zajt hallottak a vadon sűrűjéből, és tüzet nyitottak anélkül, hogy tudták volna, ki van a bokrok mögött. A zimbabwei nemzeti parki és vadőri szolgálat hétfőn elismerte, hogy tragikus tévedés történt.

A két férfi a Zambezi Society nevű természetvédelmi szervezetnek dolgozott, és szabad idejükben gyakran nyújtottak logisztikai és technikai támogatást az orvvadászok ellen küzdő vadőröknek.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.