Villám csapott az elnök repülőgépébe + Videó

TK

2012. május 15., kedd 19:15, frissítve: kedd 22:48

Meglehetősen viszontagságos körülmények között – mintegy másfél órás késéssel – kedd este Berlinbe érkezett az új francia elnök, Francois Hollande.

A közelmúltban Nicolas Sarkozyt legyőző új államfő – akit kedden kora délelőtt iktattak be hivatalába a francia fővárosban (Bővebben>>>) – először kora délután indult el Berlinbe, repülőgépe azonban a hírek szerint mindössze négy perccel a felszállás után villámcsapás miatt visszafordulásra kényszerült.

A repülőgép leszállt Párizsban, ahol Hollande gépet váltott, és ismét elindult a német fővárosba. Ezúttal már szerencsével járt, és a második repülőgép minden baj nélkül érkezett meg a berlini Tegel repülőtérre.

Francois Hollande a leszállás után rögtön a kancellári hivatalba hajtatott, ahol vacsora keretében tárgyalásokat kezdett vendéglátójával, Angela Merkellel. A rendkívül nagy érdeklődéssel várt találkozón a francia elnök és a német kancellár mindenekelőtt az európai stabilitási paktum jövőjéről és a Hollande által sürgetett gazdasági növekedési ösztönzőkről folytat tárgyalásokat.

A német-francia együttműködés fontosságát jelzi, hogy Francois Hollande első külföldi útja Németországba vezetett.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.