Volt munkatársa szerint Trumpnak nőket ajánlottak fel Moszkvában

MTI

2017. november 10., péntek 19:04, frissítve: péntek 23:17

Donald Trump egyik bizalmasa szerint a jelenlegi amerikai elnöknek még 2013-ban, amikor üzletemberként járt ott, nőket ajánlottak fel Moszkvában, de ő visszautasította.

Erről Keith Schiller, az elnök bizalmasa és korábbi biztonsági munkatársa a képviselőház hírszerzési bizottsága előtt számolt be, amikor a Trump kampánycsapata és Oroszország közötti esetleges kapcsolatokat vizsgáló törvényhozókat tájékoztatta.

A zárt ajtók mögött tartott meghallgatásról az NBC televízió és a CNN hírtelevízió demokrata párti és republikánus képviselőkre hivatkozva tudósított. Mindkét médium egybehangzóan azt jelentette: Schiller a törvényhozóknak elmondta, hogy Donald Trump azonnal és nevetve visszautasította az ajánlatot, amelyben öt nő kegyeit kínálták fel neki. A milliárdos üzletember a Miss Universe tulajdonosaként tartózkodott az orosz fővárosban a szépségversenyen.

A meghallgatásról nem szivárgott ki, hogy Schiller vajon utalt-e arra, kik ajánlották fel, hogy nőket küldenek Donald Trump szállodai szobájába.

A hírszerzési bizottság munkatársai azt a vitatott dossziét vizsgálták, amelyet Christopher Steele volt hírszerző állított össze Donald Trumpról, és amelyben arról is szó esett, hogy Trumpnak állítólag nőügyei voltak Moszkvában, amelyet állítólag az orosz hírszerzés videofelvételei is alátámasztanak.

A dosszié összeállítását a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton kampánya finanszírozta.

Közben Robert Mueller különleges ügyész, aki szintén a tavalyi amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozást vizsgálja, azt nyomozza: vajon Michael Flynn, a Trump-kormányzat első és Trump által eltávolított nemzetbiztonsági tanácsadója eljárt-e annak érdekében, hogy Washington visszatoloncolja Törökországba az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokot? Gülent a török államfő, Recep Tayyip Erdogan azzal vádolja, hogy ő állt a tavalyi törökországi puccskísérlet mögött.

Michael Flynnről már korábban kiderült, hogy Törökország fizetett lobbistája volt Washingtonban.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.