Volt munkatársa szerint Trumpnak nőket ajánlottak fel Moszkvában

MTI

2017. november 10., péntek 19:04, frissítve: péntek 23:17

Donald Trump egyik bizalmasa szerint a jelenlegi amerikai elnöknek még 2013-ban, amikor üzletemberként járt ott, nőket ajánlottak fel Moszkvában, de ő visszautasította.

Erről Keith Schiller, az elnök bizalmasa és korábbi biztonsági munkatársa a képviselőház hírszerzési bizottsága előtt számolt be, amikor a Trump kampánycsapata és Oroszország közötti esetleges kapcsolatokat vizsgáló törvényhozókat tájékoztatta.

A zárt ajtók mögött tartott meghallgatásról az NBC televízió és a CNN hírtelevízió demokrata párti és republikánus képviselőkre hivatkozva tudósított. Mindkét médium egybehangzóan azt jelentette: Schiller a törvényhozóknak elmondta, hogy Donald Trump azonnal és nevetve visszautasította az ajánlatot, amelyben öt nő kegyeit kínálták fel neki. A milliárdos üzletember a Miss Universe tulajdonosaként tartózkodott az orosz fővárosban a szépségversenyen.

A meghallgatásról nem szivárgott ki, hogy Schiller vajon utalt-e arra, kik ajánlották fel, hogy nőket küldenek Donald Trump szállodai szobájába.

A hírszerzési bizottság munkatársai azt a vitatott dossziét vizsgálták, amelyet Christopher Steele volt hírszerző állított össze Donald Trumpról, és amelyben arról is szó esett, hogy Trumpnak állítólag nőügyei voltak Moszkvában, amelyet állítólag az orosz hírszerzés videofelvételei is alátámasztanak.

A dosszié összeállítását a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton kampánya finanszírozta.

Közben Robert Mueller különleges ügyész, aki szintén a tavalyi amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozást vizsgálja, azt nyomozza: vajon Michael Flynn, a Trump-kormányzat első és Trump által eltávolított nemzetbiztonsági tanácsadója eljárt-e annak érdekében, hogy Washington visszatoloncolja Törökországba az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokot? Gülent a török államfő, Recep Tayyip Erdogan azzal vádolja, hogy ő állt a tavalyi törökországi puccskísérlet mögött.

Michael Flynnről már korábban kiderült, hogy Törökország fizetett lobbistája volt Washingtonban.

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.