6500 négyzetméter a biciklisek mennyországa

Bucsy Levente - KüllőnÉlő

2012. február 29., szerda 17:15, frissítve: szerda 23:09

Tavaly 24 ezren látták a Bringaexpót, s idén is ilyen nagyságrendű érdeklődésre számít az év kerékpáros kiállításának főszervezője, Szilas László. A 6500 négyzetméteres B pavilonban (Hungexpo) lesz egy mini Velencei-tó, 500 megcsodálható kerékpár, géptesztelési és erőfelmérési lehetőség is, valamint számtalan ötlet, amivel még nagyobb élménnyé tehető akár a hétköznapi kerékpározás is.
Szilas Lászlót (Velo.hu), a Bringaexpo főszervezőjét kérdeztük.

– Milyen érdeklődésre számítotok?
– Tavaly 24 ezren jöttek el, ezt tíz elektromos kapun mértük meg. Idén nagyságrendileg ugyanennyi látogatónk lehet.
– Szép számmal lesznek bringák. No de mégis mennyi?
– Azt tudom mondani, hogy 500 biztosan lesz.
– Mi lesz az idei kiállítás újdonsága?
– Maga a teljes 2012-es kollekció.
– 60 kiállító van idén, ez mennyivel több a tavalyinál?
– Tavaly 50 volt, tehát tízzel.
– Vásárolni lehet?
– Nem, itt nem történik adásvétel, de valamennyi forgalmazóval meg lehet ismerkedni.

Kerékpárok árasztják el a Hungexpo 6500 négyzetméteres B pavilonját a naptári tavasz első négy napján, immár ötödik alkalommal. A Port.hu Bringaexpo 60 kiállítója a szervezők ígérete szerint lefedi a teljes hazai kínálatot, de akit a biciklizés nem annyira érdekel, az is talál ínyére valót, hisz a belépőjeggyel megtekintheti a Hungexpón azonos időben zajló Utazás kiállítást, KaravánSzalont és Boat-show-t is. Érdemes amúgy két keréken érkezni az Albertirsai útra – a Stadionoktól kifelé bringaúton, egészen az I-es kapuig –, ott 200-an ingyenesen őrzött tárolóba tehetik a drótszamarat.

A kiállítás ezúttal is nyit az új megoldások felé; a főszereplők várhatóan az ingyenesen kipróbálható elektromos kerékpárok lesznek – senki nem fogja kikerülni az e célra összerakott tesztpályát! Tesztelhető továbbá jó néhány összecsukható és fekvő helyzetben használható masinéria is, az előzetes információk szerint egy mini Velencei-tavat is meg lehet majd kerülni a „gépekkel”.Azoknak a tesztelőknek, akikben még marad szufla, irány a színpad, egy Sprint&Roll versenyben fix görgőkön lemérhetik, adott idő alatt milyen messzire jutnak – a nyereményjátékoknak pedig nincs vége.

A(z interneten 400 forinttal olcsóbban is megvehető) jegyért cserébe jár még egy 64 oldalas kiadvány is, amiben az aktuális trendeken kívül átgondolásra érdemes túrák találhatóak. A kerékpáros expó mind a négy napon 10 és 18 óra között látogatható.