„A diplomáciai mentesség a gyökérségre is kiterjed”

2015. január 23., péntek 06:16, frissítve: péntek 08:53

Ahogy kell, ráparkolt a Dózsa György úti kerékpárútra egy szép BMW-jű diplomata. Volna megoldás az ilyen esetekre.

Mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek. Vagy ahogy a képet a nálunk legnépszerűbb közösségi oldalra kiposztoló Kiss Géza Sky fogalmaz a leírásban: „a diplomáciai mentesség a gyökérségre is kiterjed ezek szerint”. Még annyira sem vettek moderato üzemmódot a facebookos kommentelők, mint Sky cimbora, ezért a további idézgetéstől most eltekintenék. A lényeg, ami a képen látszik: egy magas rangú diplomáciai képviselő éppen „szabálysértési ügybe keveredik”, a szupikocsi beállt a Hősök tere előtt húzódó bringaútra. (Ííííígen, ííííígen, közben 20 perc alatt százmillió biciklis ment át piros lámpán, jól van, köszönjük szépen előre is. :) )

Kiss Géza Sky képe az egyik vétkes diplomatakocsiról.
Kiss Géza Sky képe az egyik vétkes diplomatakocsiról.


Kiss Géza Sky képe mindkét vétkes diplomatakocsiról.
Kiss Géza Sky képe mindkét vétkes diplomatakocsiról.Szóval az „Ez sem holland diplomata” címmel a Critical Mass oldalán is megjelent kép jelzésértékű. Jött is az ötlet azonnal – túl azon, hogy „egy orosz katonai Krazzal kéne beállni mögé”... –, hogy a bringaút vonalában le kellene fújni a kocsit tejszínhabbal! A gondolat onnan származik, hogy a német fővárosban, Berlinben gerillakampány indult azért, hogy megszűnjön a „nagyvonalú” parkolás: nem kell bántanunk egymást, de egy tejszínhabcsíkkal fel lehet hívni autós közlekedőtársaink figyelmét arra, hogy hol van a parkolási zóna határa.

A zuglói delegációs sofőrnek persze nem volna elég „habozni”, hiszen a másik autóhoz hasonlóan eleve tilos helyen állt meg. A Dózsán amúgy ez teljesen átlagosnak számít, ettől még nem kéne beletörődni – és minket most csak a bringautas kocsi érdekel, a másik ellen küzdjön a gyalogos Critical Mass. Hajrá!

(Próbáltunk utánajárni, hogy a bringaútra állt kocsi milyen felségjelzésű, annyi derült ki kérdésünkre Skytól, hogy a másik kocsi iraki zászló alatt foglalta a járdát. Szóval a köz sejtésével szemben nem a héten egy konvojjal ott álldogáló Colleen Bradley Bell csapata a ludas. Az újsütetű USA-nagykövet kocsija amúgy simán megállt a téren, ahogy kell...)

Legolvasottabb cikkek