Komoly ajánlat a MÁV-tól kerékpározóknak

2014. augusztus 8., péntek 05:51, frissítve: péntek 10:38

Velencei-tó? Balcsi? Oda-vissza? Két bolti sör áráért már mehet is vonatra a kerékpár! Van még négy nyári hétvége, de a MÁV akciója hétköznap ugyanígy érvényes. Lássuk a részleteket!

Lassan kifelé csavarodunk a nyárból, és valószínűleg jönnek majd megint az okoskodó „hétköznapi közlekedős” firkák a KüllőnÉlőn is, de most még nyár van, tekeregjünk a meló, isi, otthon háromszögön kívül!

Annál is inkább, mert ajánlatot tett nekünk – küllőn élőknek – a MÁV, méghozzá nem is akármilyet. Korábban is értekeztünk már arról, hogy kezd elviselhetővé válni a vonatos bicikliszállítás (már ahol nincs pótlóbusz, mert arra ugyan föl nem rakhatod a kerékpárt…) anyagi szempontból, de amit most mutat nekünk a vonatos cég, annak hadd örüljek most megint!

Tavi jegy

Ugye van nekünk három kedvelt nyári turistacélpontunk: a Balaton, a Velencei-tó és az e hasábokon ez idáig méltatlanul elhallgatott Tisza-tó. Na már most, a MÁV fújt egy nagyot, kiengedte a fáradt gőzt, és azt mondta, legyen nekünk napi turistajegy, ami távolságtól és utazásszámtól függetlenül 420 forintért megengedi nekünk, hogy egy napig biciklit szállíthassunk a vonaton, persze a személyszállítás díján felül. Tehát, ha olyan ügyes gyerek vagyok, hogy megy a Balaton-kör mondjuk 12 óra alatt (legyen önbizalmunk, nem olyan durva teljesítmény ez!), akkor lemegyek, körbetekerem a tavat és visszajövök vonattal ugyanazzal a bringás jeggyel.

Ja, és az ország bármely pontjáról indulhatok, ráadásul bármelyik napon: ha például a nem létező győri rokonságomat látogatom meg, és onnan támad kedvem egy napra leruccanni a Balatonhoz vagy elmenni a Velencei-tóig, ez oda-vissza megvan a személyjegyen felül 420-ért, ami két bolti sör ára.

Lusta ez a Bucsy…?
Kényelmi szempontból biztos nem szállnék vonatra a Balatonnál, ha van nálam egy ép kerékpár. Sőt, a Balatonig sem kell kötött pályán közlekednem, ha végre készen lesz a Budapest–Balaton kerékpárút. Nagyon várom! RÉSZLETEK

Kattinthatnak majd még a kerékpárosok

További előny, hogy ha mondjuk Győrből lemegyek Veszprémig, onnan indulva viszont Aszófőnél defektet kapok vagy valami más baj történik, amit nem tudok, megoldani, bevárok egy vonatot, és mintha nálam sem lenne a canga, felszállhatok rá.

A MÁV azt ígéri, hogy kerékpárosbarát akcióit folyamatosan bővíti, és a vonatpótlók ügye sem marad így örökre. A MÁV saját kerékpárosbarát információit ITT lehet elérni, van például szombati ingyenességre is ajánlat, de nem lövöm le a poént.

Legolvasottabb cikkek