Komolyzenei programsorozat a Kertész Imre Intézetben

Klasszikusok egymás közt címmel Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek közreműködésével indul el a Kertész Imre Intézet és a Fesztivál Akadémia Budapest új komolyzenei programsorozata április 24-én.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 18. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Az idén tavasszal induló zenés sorozatban a Kertész Imre Intézet írói, költői, valamint a számukra kedves vagy műveikhez kapcsolódó zeneszerzők működnek közre – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Az induló esten Pilinszky- és Bach-művek hangzanak el a hegedűművész házaspár és meghívott vendégük, Bogányi Gergely zongoraművész tolmácsolásában, Ugron Zsolna, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatójának közreműködésével.


A Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) saját egész éves sorozatának részeként az országjáró és a nemzetközi kurzusokon, a versenyeken és a júliusi fesztiválon kívül számos szalonkoncertet tart, keresve a kapcsolódást az irodalommal és a társművészetekkel. Ezért is működik közre a Klasszikusok egymás közt sorozatban, amelynek előadásain Kertész Imre, Arthur Koestler, Giorgio Pressburger, Petri György, Pilinszky János és Sziveri János műveiből, naplóiból, leveleiből hallhat részleteket majd a közönség, zenei betétekkel kiegészítve.
   

A Kertész Imre Intézet először 2021 szeptemberében indított komolyzenei rendezvénysorozatot Közelről címmel, hogy teret adjon a művészeti ágak összekapcsolódásának, az irodalom, a zene vagy akár a képzőművészet találkozásából születő új programoknak és alkotásoknak.


 Az ingyenes rendezvényre a Kertész Imre Intézet honlapján és közösségi média felületein lehet jelentkezni.

Borítókép: Kokas Katalin és Kelemen Barnabás  (Fotó: Csibi Szilvia)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.