Kávéház nélkül nincs irodalom

Rendkívül tartalmas programokat kínál november 16. és 19. között a Kávéházak éjszakája rendezvénysorozat Veszprémben. Az irodalmi és zenei események mellett kóstolók és gyerekprogramok is várják a kultúrakedvelő közönséget.

Forrás: Veol.hu2023. 11. 13. 13:55
Kávéházak éjszakája
Kávéházak éjszakája Forrás: Facebook/Kávéházak éjszakája
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucatnyi helyszínen, mintegy 25 eseménnyel várja az érdeklődőket a Kávéházak éjszakája november 16. és 19. között. Az összművészeti kulturális fesztiválon színházi, zenei, irodalmi események mellett workshopok, kóstolók és gyerekprogramok is lesznek – árulta el a Veol.hu podcastjének Serfőző Krisztina producer és Sütő András színművész. 

Serfőző Krisztina és Sütő András
Serfőző Krisztina és Sütő András. Fotó: Veol.hu/Komaniczki Zoltán

 Kávéház nélkül nincs irodalom – mondta egykor Márai Sándor, s az író szavai nem véletlenül jelentek meg a rendezvény mottójaként. Mint Serfőző Krisztina elmondta, idén is a klasszikus és a kortárs irodalom köré szerveződtek a rendezvények, megint próbálnak egy nagyon színes programsorozatot hozni Veszprémbe; figyelemmel kísérték az új helyek, így a Ruttner-ház vagy a Foton megnyitását is. 

A gyermekprogramok jellemzően délelőtt lesznek, a nap folyamán pedig egyre komolyabb események kerülnek műsorra. A programok között az első napon lesz látható az Örömolimpia – Placid atya találkozásai című felolvasószínházi előadás Sütő Andrással, aki elmondta, ebben a produkcióban Bezerédi Zoltánnal együtt lép fel – ugyanakkor lesz önálló estje is november 17-én, amikor a József Attila – Szabad ötletek jegyzéke című monodrámát mutatja be. 

A veszprémi Kávéházak éjszakája eseménysorozat ingyenes, de a programok egy része regisztrációhoz kötött, a részletekről a honlapon és a Facebook-oldalon lehet tájékozódni. 

 

Borítókép: Számos kulturális program várja az érdeklődőket a veszprémi eseményen (Forrás: Facebook/Kávéházak éjszakája) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.