Bolyki Balázs volt a Kontúr vendége

Mély tartalmakat kínáló, őszinte beszélgetést láthatunk a Kontúr március 30-i adásában. A műsor vendége Bolyki Balázs, a Bolyki Brothers, Magyarország egyik legjelentősebb a cappella együttesének frontembere, aki nemcsak a testvérekből álló együttesről beszél, de életének személyes momentumait is megosztja a nézőkkel.

2024. 03. 29. 18:00
Bolyki Balázs, a Bolyki Brothers tagja.
Bolyki Balázs, a Bolyki Brothers tagja. Fotó: Schumy Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bolyki Balázs a műsorvezető kérdésére elmondta, hogy minden évben több olyan fordulópont is akad az életében, ami különleges inspirációkat ad. Ezek általában zenei élmények, nagy hatású koncertek, előadások, amelyeken azt érzi: vagy újrakezd mindent, magasabb szintre emeli a munkáját, vagy abbahagyja. Persze, teszi hozzá, a maximalizmust sem szabad túlzásba vinni.

A cél nem az, hogy tökéletesek legyünk, hanem az, hogy tökéletesítsük a tudásunkat. Tisztában kell lennünk azzal, hogy vannak korlátaink, és ezek között kell fejlődni, haladni, előrelépni

– fogalmaz az énekes.

A magával ragadó beszélgetés során Bolyki Balázs mesélt a családjáról, az indíttatásairól, arról, hogy bár tisztában van vele: sok tálentumot kapott a családjától, mégsem nem érzi magát különleges embernek. Igyekszik természetesen viszonyulni a saját eredményeihez. Tisztában van az elvégzett munkával, de meglepő módon még csak művésznek sem tartja magát. 

Bolyki Balázs és Sipos Szilvia, a Kontúr műsorvezetője. Forrás: Facebook/Bolyki Balázs


– Jólesik, ha művésznek mondanak – fogalmazott, hozzátéve: valójában ő csak muzsikál, énekel, dalokat ír, közösséget épít.

Mesélt gyermekkorának erős vallásosságáról, testvéreiről, az ifjúságáról, arról a korról, amelyben felnőtt, a maga konzervativizmusáról, arról, mennyire előnyösnek látja ma, hogy szigorú keretek között, organikus módon cseperedhettek föl.

Egy bejátszásban egyik testvére úgy fogalmazott: Balázs idealista. Az interjúalany azonban megjegyezte: 

Én az ilyen embereket nem idealistának hívom, hanem hívőnek. De nemcsak keresztényi értelemben, hanem olyannak, aki hisz abban, amit csinál. És csak csinálja.

Ezzel kapcsolatban elmesélte, hogy a Bolyki Brothers felépítése során nem a sikert hajszolták, csak voltak vízióik, Amikor egyik-másik megvalósult, akkor érezhették, hogy elérték azt, amiért küzdöttek. Az a capella együttes testvéri közössége kapcsán pedig elmondta, hogy a professzionális munkánál fontosabb a professzionális együttműködés.

A kulturális élet meghatározó személyiségeivel készülő mélyinterjúkat kínáló Kontúr műsorát szombatonként este hattól láthatják az M5 műsorán.

 

Borítókép: Bolyki Balázs a színpadon (Forrás: Facebook/Bolyki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.