MCC Feszt: idén is vár Esztergom

Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei fesztivál programjai között. Az MCC Feszt a hazai szakemberek mellett olyan neves nemzetközi előadókat is felvonultat, mint például Chris Rufo, a harvardi plágiumbotrány feltárója, C. Raja Mohan, India külpolitikájának egyik legnevesebb szakértője és Dan Schnur, Kalifornia legismertebb politikai tanácsadója. Augusztus 1–3-ig az esztergomi esemény zenei fellépői között lesz a Follow the Flow, a Margaret Island, a Tankcsapda és Majka.

Forrás: MCC2024. 04. 30. 17:00
A fesztiválnak Esztergom ad otthont.
A fesztiválnak Esztergom ad otthont. Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programok a korábbi évekhez hasonlóan túlnyomó többségben idén is ingyenesen látogathatók, a jelenleg még kedvezménnyel megvásárolható háromnapos bérlettel pedig teljessé válik a fesztiválélmény. A Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézménye által, immáron negyedik alkalommal szervezett MCC Feszt a politika és gazdaság aktuális kérdéseinek áttekintése mellett a kultúra, a történelem, a gasztronómia, de még az e-sport és a stílus iránt érdeklődő fesztiválozók számára is kínál szellemi feltöltődési lehetőséget vezető hazai és külföldi szaktekintélyek segítségével.

Az MCC Feszt Edu sétánya idén is ingyenesen látogatható
Az MCC Feszt Edu sétánya idén is ingyenesen látogatható Fotó: Havran Zoltán

Az MCC Feszt idei programjai

A nemzetközi előadók széles táborát erősíti az Oxfordi Egyetem Bizánckutató Központjának igazgatója, Peter Frankopan, a Bild-Zeitung egykori főszerkesztője, Kai Diekmann, valamint a harvardi plágiumbotrány feltárója, az akadémiai integritás védelmezője, Chris Rufo. Emellett a fesztivál vendége lesz a többi között Matt Goodwin, a Kent Egyetem politológia professzora, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb Substack platformjának szerzője, Chaya Raichik, a tantermi aktivizmus elleni harc éllovasa, a Libs of TikTok alapítója, valamint C. Raja Mohan író, India külpolitikájának egyik legismertebb szakértője. Továbbá elfogadta a meghívást a rendezvényre Dan Schnur, Kalifornia legnevesebb politikai tanácsadója, a UC Berkley professzora és Lauren Chen, kulturális és politikai témák vakmerő véleményvezére, többmilliós eléréssel rendelkező influenszer.

Az MCC Feszten a hazai könnyűzenei élet színe-java is képviseli magát.

A fesztivál látogatói olyan neves előadókkal és zenekarokkal találkozhatnak, mint a Follow the Flow, a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Tankcsapda, Majka, a Valmar, a Balkán Fanatik, a Budapest Bár, az Irie Maffia, valamint a Csík Zenekar, a Random Trip, Paulina és a Parno Graszt.

Emellett a fiatalok körében különösen népszerű előadók és zenekarok is képviseltetik magukat az eseményen, így találkozhatnak az érdeklődők Manuellel, Metzker Viktóriával, Regán Lilivel, Jaurival valamint Pixával és a Lofti Begi & Friendsel. A Feszten fellép továbbá a Nox, a Mehringer, a 4S Street, a Kacaj, a Kultúrkör, Hangácsi Márton, Szivák Zsolt, valamint az előadók sorát erősíti Yamina, Andro, Willcox, Szeresd a Trashem Bébi és az Erős vs Spigiboy.

A népzene iránt érdeklődők idén sem maradnak programok nélkül:

a Suzuki Folk Sátorban Pálházi Bence és zenekara, Nagy Csomor András és zenekara, a Tűz lángja zenekar és a Fanfara Complexa gondoskodik a jó hangulatról, valamint fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is.

A jelenleg még kedvezménnyel megvásárolható MCC Feszt Pass használatával idén is teljessé tehető a fesztivál élménye.

Ez magában foglalja az esztergomi vasútállomás és a rendezvény helyszíne közötti ingyenes fesztiváljáratot, ingyenes kempingezési lehetőséget biztosít, a strandfürdőt is lehet majd vele használni és kedvezményre jogosít az étel és- italárakból is. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is ingyenesen lesz látogatható az Edu sétány, a napközbeni szakmai programok és az esti zenei programok egy része.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.