Adele – a szerelmes dalok királynője 36 éves

A brit énekesnő népszerűsége töretlen: megható dallamai, lírai dalszövegei és humoros karaktere miatt sokan kedvelik világszerte. Adele ma ünnepli születésnapját.

2024. 05. 05. 8:00
Adele
Adele eddigi pályafutása során tizenhat Grammy-díjat zsebelt be! Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az énekesnő debütáló stúdióalbuma, a 19, melyet 2008 januárjában adott ki az XL Recordings kiadóval együttműködve, rögtön felkeltette a lírai dallamok kedvelőinek figyelmét. A korongról olyan slágerek kerültek ki, mint a Chasing Pacements, a Daydreamer vagy a Make You Feel My Love. Az első albumot követően a 21 című lemez következett, amely meghozta Adele-nek az igazi áttörést a zeneiparban. A 2011-ben kiadott album a Rolling in the Deep, a Set Fire tot he Rain, a Turning Tables és a Rumour Has It dalokat is tartalmazta. Az énekes-dalszerző itt is bizonyította érettségét, kiemelkedett kortársai közül a zenei palettán magvasabb dalszövegeivel, zenei világával. 

Hihetetlen, 36 éves lett Adele , a népszerű brit énekesnő.
Hihetetlen: 36 éves lett Adele, a népszerű brit énekesnő. Fotó: AFP

Az akkor 21 éves Adele azt követően egészen 25 éves koráig váratta a rajongóit, majd 2015 novemberében kiadta a 25 című lemezt, amiben már az idő múlásával is foglalkozik. Az anyává vált Adele újabb érzéseket tudott megénekelni, ezáltal még többeket tudott megszólítani művészetén keresztül.

 

James Bond-főcímdal

Nagyon népszerű volt az énekesnő Sykfall című dala, mely a kultikus, azonos című James Bond-film betétdala lett 2012-ben.

Újabb lemezek

A Covid alatt jelent meg 30 című lemeze, ahol már a magánéletében több mindent megélt fiatal nő önti dalokba az érzéseit. Olyan témák, mint egy tönkrement házasság és egy új kapcsolat kialakításának nehézségei, a női léttel és az anyasággal kapcsolatos kételyek, mind-mind felcsendülnek a dalokban. Lírai, szép ívű, nagy slágerek születtek a 30 című albumon. 

Új albuma miatt az egyik legnagyobb zenei streamingplatform, a Spotify levette az albumoknál a keveréses lejátszási módot. Az énekesnő azért szerette volna a keveréses lejátszás lehetőségét elvenni a hallgatóktól, mert szerinte egy-egy művész megfontoltan találja ki, melyik dal melyik után következik, és a dalok együtt egy történetet mesélnek el, így az alkotó által kitalált sorrendnek jelentősége van.

Adele magánélete

Adelenak egy gyermeke van. A kisfiú, Angelo édesapja előző férje, Simon Konecki. Válása után újra rátalált a boldogság, és Rich Paul amerikai sportügynökkel él együtt az Amerikai Egyesült Államokban. Jó hír a rajongóknak, hogy a popdíva nemrégiben turnézni is visszatért: a menedzsmentje európai állomásokat is hirdetett, miközben fut a Las Vegas-i Weekends with Adele produkció is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.