Meghalt a Titanic és A Gyűrűk Ura sztárja

Bernard Hill angol színész 79 éves korában hunyt el - közölte a BBC. A nagyközönség előtt onnan volt ismert, hogy ő játszotta Edward Smith kapitányt a Titanicban és Théoden királyt A Gyűrűk Ura-trilógiában.

2024. 05. 05. 18:00
Bernard Hill
Bernard Hill Edward Smith kapitányként a Titanicban. Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernard Hill 1944-ben született Manchesterben. Színészi karrierje a z 1970-es évek elején kezdődött. A tévék képernyőjén 1973-ban debütált Mike Leigh első filmjében, a Hard Labourban. Játszott az Én, Claudius (1976) című sikeres televíziós minisorozatban Gratusként, a Büszkeség és ártatlanság (1997) című George Eliot-adaptációban pedig egy apát alakított, akinek büszkesége tragédiába torkollik. 

Bernard Hill
Théoden királyként A Gyűrűk Urában. Forrás: YouTube

Ő játszotta Luther Plunkitt, a San Quentin börtön felügyelőjét Clint Eastwood True Crime című filmjében is. Hill televíziós drámákban is játszott szerepeket az 1980-as években, köztük Yosser Hughes-t, a zaklatott „kemény embert”, akinek élete szétesik Alan Bleasdale Boys from the Blackstuff című filmjében. Újabban Norfolk hercegeként láthatták a nézők a Wolf Hall című BBC-adaptációban, mely Hilary Mantel műve alapján készült. 

Bernard Hill Martin Freeman főszereplésével készült visszatérni a képernyőkre a nemsokára induló The Responder című BBC-dráma második szériájában. 

A Gyűrűk Urában is játszó Hill összesen 11, Oscar-díjat nyert filmben szerepelt.  

Bernard Hill temetéséről később gondoskodnak. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.