Vonósnégyesre átdolgozott metálhimnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen

Szólókarrierje újabb különleges mérföldkövét mutatja be május 19-én Anneke van Giersbergen, közölték a szervezők. A Heavy Strings turné keretében többek között Iron Maiden-, Black Sabbath- és Guns N' Roses-klasszikusokat ad majd elő akusztikus – vonósnégyessel és zongorán kísért – hangszerelésben. A Gathering egykori énekesnője a MOM Kult színháztermébe várja a zenerajongókat.

2024. 05. 07. 15:11
Anneke van Giersbergen. Fotó: CONCERTO Music
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland Anneke van Giersbergen igazán színes énekesi karriert tud maga mögött. A Gathering zenekar élén vált ismertté, azóta pedig szólóénekesként tevékenykedik nagy sikerrel. Anneke egyszer elmondta, hogy fiatal korában a bátyja ismertette meg vele a metálzenét: 

Gyerekként főleg popzenét hallgattam, Barbra Streisand és Kate Bush is a kedvenceim között volt. De mindez megváltozott, amikor a bátyám, Jos megmutatta nekem rock- és heavy metal kedvenceit. A himnuszszerű dalok és az erőteljes vokálok, no meg a sötét hangulat rögtön magával ragadott és igazi metálossá tett.

metál
Anneke van Giersbergen a The Gathering élén 2007-ben. Fotó: AFP


A többi pedig már történelem. Néhány éve aztán – a Metallica negyvenedik születésnapja alkalmából – Anneke egy vonósnégyes kíséretében adta elő a Nothing Else Matterst. A Ruud Peeters által megszervezett felállásban olyan jól sikerült az előadás, hogy hamar megszületett az együttműködés ötlete, amiből kialakult a Heavy Strings Tour: a koncerteken Anneke félig komolyzenei hangszerelésben adja elő kedvenc metáldalait.


A programban szerepelnek Guns N’ Roses-, Scorpions-, Black Sabbath-, Iron Maiden- és Foreigner-dalok, de persze Anneke kedvenc zenekara, a Mastodon sem marad ki. Zenésztársaival teljesen új köntösbe öltözteti ezeket a klasszikusokat: az énekesnő mellett Ruud Peeters zongorán, Joanna Czaj és Eweline Peeters hegedűn, Paloma Ortas brácsán és Stanislav Degtyarev csellón játszik majd; ők négyen egyébként Magic Strings néven zenélnek együtt. A hollandiai fellépések után most Európát is bejárják ebben a felállásban. 

Budapestre május 19-én érkeznek, és a MOM Kult színháztermében játszanak majd.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.