Támadást intéztek a lap szerkesztőségei ellen

WL

2012. április 26., csütörtök 19:46

Nigéria két városában is támadásokat intéztek csütörtökön egy újság szerkesztőségei ellen; a merényletekben hat ember vesztette életét, köztük legalább egy öngyilkos terrorista.

Az egyik esetben a This Day című lap fővárosi, abujai szerkesztőségéhez hajtott egy gépkocsi, amelyet a biztonsági őrök beengedtek a telek kapuján. A sofőr ekkor nekivezette a járművet a szerkesztőségi épületnek, és felrobbantotta. Két őr és a merénylő életét vesztette, de a lap munkatársai sértetlenek maradtak – mondta el a szerkesztőbizottság igazgatója.

A másik eset az északi Kaduna városban történt, annak részletei kevésbé tisztázottak. A helyi vöröskereszt szóvivője szerint egy ember berohant az épületbe egy pokolgéppel, amelyet felrobbantott. Legalább hárman meghaltak, és állítólag később volt egy második robbanás is. A rendőrség lezárta a környéket.

A This Day Nigéria egyik legbefolyásosabb, kormánypárti napilapja. A merényletekért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget. A nyugat-afrikai országban az utóbbi két évben iszlamista szélsőségesek indítottak harcot a világi kormány ellen. A Boko Haram nevű szervezetük az idén már több száz ember halálát okozta.

Forrás: MTI

Szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.