Andy Vajna bizalmasa is tör előre a rádiópiacon

MN

2017. szeptember 20., szerda 13:25, frissítve: szerda 13:49

Kedden jegyezték be a Vajna-érdekkör újabb rádiócégét, a Radio Investment Kft.-t, ám ezúttal nem maga a filmügyi kormánybiztos vagy valamelyik vállalkozása áll a cég mögött tulajdonosként, hanem Kovács Andrea, aki az ügyvezető is egyben – írja a Hvg.hu.

A portál megjegyzi, Kovács Andrea az AV Investments Befektetési Kft. egyik vezetője is, amely Vajnáé és az ő Cinergi Pictures Entertainment Inc. nevű Las Vegas-i cégéé. Hogy Kovács Andrea bizalmi ember, az is jelzi, hogy Vajna kaszinócégeinek vezetésében is felbukkan.

Miután Andy Vajna megszerezte a TV2-t, megállíthatatlanul tör előre a rádiópiacon.

Az Avalue nevű kft.-je pedig a Lapcom kiadóházat szerezte meg, benne a Bors bulvárlappal és a Kisalföld és a Délmagyarország megyei napilapokkal. A Mészáros Lőrinc-féle MKB hitelei segítségével végrehajtott terjeszkedés az egyik legnagyobb médiatulajdonossá tette Vajnát – írja a Hvg.hu.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.