Az első helyen végeztek az MNO webvideósai

MNO

2012. december 6., csütörtök 17:05, frissítve: péntek 15:05

Bárány Dániel és Bárány Krisztián vehette át az első helyezettnek járó díjat az Új Európa Alapítvány Média a Tehetségekért Díjának átadóján.

A tv–videó kategóriában megosztott első díjat nyert el Bárány Dániel és Krisztián, az MNO videószerkesztőségének munkatársai Ősi Attila paleontológus kutatóról készített kisfilmjükkel, valamint Takács Mária, az Origo.hu munkatársa Szilágyi Áron pályafutását bemutató rövid összefoglalójával.

A Média a Tehetségekért Díjra az újságírók és a média munkatársai pályázhattak fiatal tehetségekkel foglalkozó írással, cikkel, interjúval, riporttal. Az Új Európa Alapítvány a 2012-ben első alkalommal közzétett felhívásával arra törekedett, hogy a fiatal tehetségek minél szélesebb nyilvánossághoz jussanak.

A díjazott újságírók december 6-án ünnepélyes keretek között vehették át a Média a Tehetségekért Díj elismeréseit. A pályázatokat háromfős szakmai zsűri bírálta el, amelynek Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai és Stumpf András, a Heti Válasz újságírója volt a tagja.

A rádiós pályamunkák között első díjat kapott Kiss Bea, a Kossuth Rádió munkatársának Veres Richárd kick-box-világbajnokról és mesteréről készített, több évtizedet felölelő egyedülálló riport-összeállítása. A print–online kategóriában Szalay Attila, a Képes Sport munkatársa lett a nyertes a magyar származású Richárd Magyar svéd utánpótlás-labdarúgóval készített anyagával.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az internetes szavazás eredményeként a közönségdíjat Farkas Erika és Kiss Bea, a Kossuth Rádió munkatársai nyerték el a kolozsvári Nyilas Misi Egyesület tevékenységéről készített anyagukkal.

A szerkesztő ajánlja

Pintér Bence

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.