Az első helyen végeztek az MNO webvideósai

MNO

2012. december 6., csütörtök 17:05, frissítve: péntek 15:05

Bárány Dániel és Bárány Krisztián vehette át az első helyezettnek járó díjat az Új Európa Alapítvány Média a Tehetségekért Díjának átadóján.

A tv–videó kategóriában megosztott első díjat nyert el Bárány Dániel és Krisztián, az MNO videószerkesztőségének munkatársai Ősi Attila paleontológus kutatóról készített kisfilmjükkel, valamint Takács Mária, az Origo.hu munkatársa Szilágyi Áron pályafutását bemutató rövid összefoglalójával.

A Média a Tehetségekért Díjra az újságírók és a média munkatársai pályázhattak fiatal tehetségekkel foglalkozó írással, cikkel, interjúval, riporttal. Az Új Európa Alapítvány a 2012-ben első alkalommal közzétett felhívásával arra törekedett, hogy a fiatal tehetségek minél szélesebb nyilvánossághoz jussanak.

A díjazott újságírók december 6-án ünnepélyes keretek között vehették át a Média a Tehetségekért Díj elismeréseit. A pályázatokat háromfős szakmai zsűri bírálta el, amelynek Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai és Stumpf András, a Heti Válasz újságírója volt a tagja.

A rádiós pályamunkák között első díjat kapott Kiss Bea, a Kossuth Rádió munkatársának Veres Richárd kick-box-világbajnokról és mesteréről készített, több évtizedet felölelő egyedülálló riport-összeállítása. A print–online kategóriában Szalay Attila, a Képes Sport munkatársa lett a nyertes a magyar származású Richárd Magyar svéd utánpótlás-labdarúgóval készített anyagával.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az internetes szavazás eredményeként a közönségdíjat Farkas Erika és Kiss Bea, a Kossuth Rádió munkatársai nyerték el a kolozsvári Nyilas Misi Egyesület tevékenységéről készített anyagukkal.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.