Az RTL Klub és az Index lett a Fidesz következő célpontja

MN

2018. február 22., csütörtök 13:33, frissítve: csütörtök 13:35

Hiába a több tízmilliárdos tőkeinjekció, az új kormányzati média nem vette át a vezető szerepet sem az országos lapok, sem a hírportálok, sem a televíziók, sem pedig a bulvárcsatornák piacán – írja a Heti Válasz. A lapnak egy kormányzati forrása azt mondta: „a területfoglalás már megtörtént, a finomhangolás ideje a 2018-as országgyűlési választások utánra marad”.

Kérdésre válaszolva pontosított is: úgy fogalmazott, hogy „ki kell énekelnünk a németek kezéből az RTL Klubot”, és „az Index hírportál is túl sok vizet zavar”.

A lap részletes elemzésben foglalkozott a médiapiaci változásokkal. A cikkben kiemelték, hogy az új kormányzati média csak ott hatékony, ahol nincsenek versenytársai, például a megyei újságok piacán.

A Heti Válasz azt írja, a kormányzati kommunikáció irányítói beleszerettek a politikai bulvárba. Több forrásuk is mintaként hivatkozott a brit sajtóra – ott a 2017-es választások előtt a „konzervatív” The Sun a címlapján kukalakóként ábrázolta a munkáspárti Jeremy Corbynt, az ellenzéki Daily Mirror viszont Theresa Mayt táttatta eszelős hazugként.  

Forrásaik szerint az új magyar bulvártömböt – kvázi tartalomfejlesztési igazgatóként – Habony Árpád, a kormányfő kommunikációs főtanácsadója tartja kézben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.