Bors, Délmagyarország, Kisalföld – nagyot harapott Andy Vajna a médiatortába

MN

2017. szeptember 11., hétfő 10:30, frissítve: hétfő 15:52

A Radio Bridge Media Holdings Ltd. bejelentette, hogy a Lapcom Zrt. részvényeinek száz százalékának eladására vonatkozó megállapodást írt alá az Avalue Befektetési Kft.-vel, az AV Investments leányvállalatával – írja a Médiapiac. A tranzakció zárásának feltétele, hogy a tulajdonszerzést a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezze.

A tranzakció kapcsán Andy Vajna közölte: „A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat továbbfejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak, valamint hirdetőinek.”

A Lapcom fizetős nyomtatott termékei – a Bors című országos napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilap – naponta 140 ezer példányban kelnek el és több mint 650 ezer olvasóval rendelkeznek. Digitális területen a Kisalföld.hu, a Délmagyar.hu és a Borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 ezer egyedi látogatót vonzanak. A Lapcom két nyomdával is rendelkezik – teszi hozzá a Médiapiac.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság augusztus elején honlapján azt írta, a médiatanács megvizsgálta az Avalue Befektetési Kft. előzetes szakhatósági állásfoglalásra vonatkozó kérelmét a Lapcom Kiadó Zrt.-vel történő összefonódásáról, amelyet jóváhagyott.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Lapunk korábban megírta, hogy a médiatanács július 25-i ülésének napirendjéből derült ki: megvásárolná a Lapcom Kiadó Zrt.-t az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft.

A felvásárlással újabb meghatározó médiatermékek kerülnek kormányközeli tulajdonba. Azt már jó ideje lehetett tudni, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók szeretnék megszerezni a kiadóvállalatot, piaci körökben azonban sokáig inkább Mészáros Lőrincet és Habony Árpádot emlegették potenciális vevőként.

A felcsúti polgármester portfóliójába elsősorban a megyei lapok illettek volna, míg a miniszterelnök egyik legfőbb tanácsadójának a kommunikációs célokra elég jól használható, országos elérésű bulvárlapra fájhatott a foga. Az elmúlt hónapokban ugyanakkor piaci körökben már pletykáltak arról, hogy talán versenyjogi okokból, de Andy Vajna, a TV2-t is kézben tartó filmügyi kormánybiztos lehet a befutó.

A szerkesztő ajánlja

Lándori Tamás

Döntenek ma a lúgos perben: összeszedtük a vád és a védelem főbb állításait

A negyedik – és minden valószínűség szerint nem az utolsó – bírói tanács dönt a bűncselekmény ügyében.

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.